Arsenal ulovil českého špílmachra

Mistrovství světa ve fotbale ještě nezačalo a už se zřejmě vyklubala největší přestupová bomba v českém týmu. Tomáš Rosický přestupuje do týmu finalisty letošní ligy mistrů, Arsenalu Londýn.
Fotbalový míč s červenými hvězdami ležící na fotbalovém hřišti

Arsenal a Tomáš Rosický - přestup potvrzen

I když se dlouho hovořilo o zájmu Atlética Madrid, Španělé nakonec příjdou zkrátka. Záložník české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se totiž v ponděli oficiálně stal hráčem anglického Arsenalu. Hráč odletěl ze soustředění národního týmu v Seefeldu do Londýna nejdříve na zdravotní testy, aby ještě týž den podepsal novou smlouvu. Pro Arsenal rozhodlo mimo jiné i to, že Atlético by nebylo schopné vyplatit částku, která se pohybuje od 9 do 10 miliónu eur.

Bleskové námluvy

Právě skutečnost, že se Atlético nevyjádřilo do konce minulého týdne, kdy byl nejzazší termín pro jednání o Rosickém, vrátilo do hry o českého špílmachra i ostatní kluby. Z nich nejrychleji reagoval Arsenal, s nímž okamžitě začal jednat hráčův zástupce Pavel Paska. Kouč anglického týmu Arséne Wenger o Rosického opakovaně usiloval a nyní se mu jeho sen naplnil. To, že se jedná o bleskovou akci, potvrdila i ta skutečnost, že se o Rosického přestupu na ostrovy začalo hovořit teprve v den, kdy podepsal smlouvu. I trenér reprezentace Brückner se nechtěl na rakouském soustředění k tomuto tématu vyjádřit, nakonec však připustil, že nějaká jednání probíhají. To však již byl český záložník jednou nohou hráčem Arsenalu.

Rosický se vrací do přípravy

Po úspěšných námluvách s týmem, který letos neúspěšně usiloval o primát v lize mistrů, se Tomáš Rosický okamžitě připojil k národnímu mužstvu, se kterým by měl normálně pokračovat v přípravě. Tu by měla v úterý narušit už pouze oficiální tisková konference, na které by měly být sděleny detaily přestupu. Tomáš Rosický přestupuje z dlouhodobě zadlužené Borussie Dortmund, za niž odehrál pět a půl mistrovských sezón a výrazně se zapsal do srdcí německých fandů. Jeho přesun na britské ostrovy by mu měl pár dnů před zahájením mistrovství světa přinést klid pro závěrečnou přípravu a konec nejistoty ohledně dalšího působiště.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové drsné filmy v našich kinech
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies