Andělé a démoni

Tajný bratrský spolek iluminátů hodlá popravovat podle starodávného vzorce a nakonec vyhodit celý Vatikán do povětří. Podaří se Robertu Langdonovi zkáze zabránit?

Snímek zachycující sochu

O čem je film Andělé a démoni

Ve filmu Andělé a démoni se, stejně jako v Šifře mistra Leonarda, opět setkáváme s harvardským symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát je povolán k vraždě významného pracovníka vědeckého ústavu CERN. Mrtvola má na hrudi vypálený cejch, který Langdona přivede na stopu dávného bratrstva tzv. iluminátů. Ti chtějí brutálním způsobem zničit římsko-katolickou církev. Posloužit jim k tomu má výbušná antihmota ukradená ze švýcarského CERNU – právě ona je odpovědí na otázku, jak vznik svět.

Ilumináti hodlají v jediný den popravit celkem čtyři unesené kardinály a vše završit vyhozením Vatikánu do povětří. Robert Langdon má za úkol rozluštit hádanku, která jej má dovést nejen k místům, kde mají být podle starodávného vzorce popraveni kardinálové, ale také k samotnému místu plánovaného výbuchu, kde je ukryta ukradená antihmota.

Recenze filmu

Film je napínavý od začátku až do konce a není tolik popisný jako Šifra mistra Leonarda - veškeré hádanky se řeší za pochodu! Pokud jste však četli knihu, můžete být filmovým zpracováním zklamáni – čtenář si vždy převede děj do své fantazie a výsledek se pak zřídkakdy shoduje s fantazií filmových tvůrců.

Pozadí filmu – herci, filmový štáb

Snímek andělé a démoni je filmovým zpracováním stejnojmenné knihy Dana Browna. Stejně jako u Šifry mistra Leonarda (podle Brownovy knihy Da Vinciho kód) se scénáře ujal Akiva Goldsman, režie se opět zhostil Ron Howard, držitel dvou Oscarů za film Čistá duše. Hlavní roli Roberta Langdona už podruhé ztvárnil Tom Hanks, výraznou roli získal i Ewan McGregor jako camerlengo a Ayelet Zurer coby půvabná fyzička Vittoria.

Film odsouzený církví

Ačkoliv se téměř celý děj odehrává ve Vatikánu, ve skutečnosti byla známá místa nahrazena uměle vybudovanými interiéry či exteriéry nebo nahrazena jinými místy natočenými v Římě. Představitelé Římské katolické církve totiž zákazali filmařům ve Vatikánu film natáčet. Brownovy knihy i jejich filmové ztvárnění označili za urážku církve a víry. Filmařům se ale podařilo vytvořit tak autentické prostředí Vatikánu, že nepoznáte rozdíl.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies