3D televize přichází na scénu

Na trh přichází nové typy televizorů s možností zobrazení trojrozměrného obrazu. Přečtěte si o nich více informací.

Fotografie 3D televize

Dokonalý požitek z filmu pomocí 3D televizoru

Již dávno jsou pryč ty doby, kdy nám všem dobře známé krabicové televizory, hrály prim. V současné době už jsou i LCD a plazmové televizory poměrně out - na scénu přichází nové 3D televizory, jenž umožní divákovi sledovat oblíbený film v 3D rozlišení.

Filmaři si velmi oblíbili 3D rozlišení, není se proto čemu divit, že výrobci televizorů nechtěli zůstat pozadu. Vymysleli proto takové televizory, které umožní divákovi sledovat trojrozměrný obraz.

3D televizory stále využívají dřívějších LCD, OLED, nebo plazmových obrazovek. K jejich sledování je nutné mít nasazeny buď aktivní, nebo pasivní brýle. V opačném případě se může obraz jevit rozmazaně a mít rozdvojené kontury. Navíc divák neuvidí vystouplý obraz.

3D televize v České republice

V současné době jsou na českém trhu k dostání několik typů 3D televizorů - japonský Panasonic začal v dubnu nabízet 3D televizor TX-P50VT20 za 61 995 Korun, v červnu nabídku obohatí o model TX-P65VT20. Úhlopříčky obou modelů se pohybují od 128 do 165 centimetrů.

Jihokorejský Samsung začíná nabízet 3D televize v úhlopříčkách od 117 do 140 centimetrů, v létě by měl přibýt ještě jeden typ. Ceny by se měly pohybovat od 50.000 Korun výše.

Sony přijde se svou 63 palcovou 3D televizí až letos v červnu. Její cena by se měla pohybovat okolo 74.000 Korun. Nabídku 3D televizorů obohatí také LG, Toshiba a Sharp.

Vývoj 3D televizorů je prozatím ještě v plenkách a uteče ještě mnoho vody v řece, než se docílí jejich dokonalosti. Nechme se tedy překvapit, jak se tento trend bude postupně rozvíjet.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Není fotbal jako fotbal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies