Nové drsné filmy v našich kinech

Jste-li příznivci epických příběhů, historie nebo fantazie, efektů a napětí, kulervoucí akce a pořádných filmů vůbec, určitě vám doporučuju zajít si i přes pěkné počasí v dubnu do kin na následující výběr z těch očekávaných filmových titulů, které se během měsíce objeví i v naší české kotlině.

Fotografie muže, který jde kouřem

Jsem číslo čtyři

 

Na rozehřátí můžete zkusit tenhle hodně akční kousek. Je sice možná namířený spíše na teenagerskou věkovou skupinu, ale kombinace mimozemšťanů, tajných agentů a superschopností může být zajímavá nejen pro každého fandu sci-fi nebo komiksových filmů, ale i špionážních thrillerů. Čili taková Akta X o dvacet let mladší a na steroidech. A bez záhady. A braní se vážně. Hm, víte co, možná si spíš představte Roswell s mnohem větším rozpočtem. Ale ohlasy celkově nejsou vůbec špatné a trailer taky nevypadá zle:

 

 

Útěk ze Sibiře

 

Jedná se o příběh založený na skutečném útěku skupinky vězňů z ruského gulagu, kteří museli překonat 4000 kilometrů přes rozpálené pouště a mrazivá pohoří až do Indie, aby se zachránili. A nejen zápletka vypadá opravdu solidně, v  tomhle snímku uvidíte i taková herecká esa, jakými jsou Colin Farrel nebo Ed Harris, takže se dá očekávat, že postavy vězňů budou správně charismatické. Tenhle film už stačil posbírat i velmi vysoká kritická hodnocení všude po světě, takže nejen pro fanoušky žánru by mělo jít o opravdu výjimečný zážitek. Zde je pro ilustraci i trailer:

 

 

Orel Deváté legie

 

A pro fandy výpravných historických filmů je tu také jedna chuťovka. Příběh pojednává o synovi římského vojevůdce Flavia, který byl s celou legií čítající 5000 mužů poražen barbary za severními hranicemi římského impéria. Ten se spolu s jedním otrokem vydal na výpravu s cílem najít posvátného zlatého orla, který byl symbolem oné legie, a spolu s ním hodlá získat zpět i rodinnou čest. Nic nového pod sluncem to nejspíš nebude, ale jsou žánry (jako například tento), v nichž je to naprosto v pořádku. Schválně se zkuste podívat na trailer:

 

 

Zdrojový kód

 

Pokud máte rádi chytrá sci-fi nebo akční filmy s kriminální zápletkou, určitě byste neměli vynechat tenhle kousek s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli – ten má za úkol přijít na to, kdo je zodpovědný za bombový útok na vlak, aby se zabránilo dalšímu a mnohem většímu útoku, který ten šílenec hodlá spáchat někde v Chicagu. Jenomže to není jen tak obyčejné vyšetřování. Pomocí nové experimentální technologie může být totiž hlavní hrdina poslán do alternativní reality do těla jedné z oběti útoku, a to opakovaně, ale vždy jen na osm minut. Jde tedy o křížence 24 hodin nebo Smrtonosné pasti s filmy o cestování časem nebo paralelními realitami. Možná vám to lépe osvětlí trailer:

 

 

Thor

 

Tak k tomuhle filmu není potřeba nic moc dodávat, protože už podle názvu můžete snadno odhadnout, koho a co od toho můžete očekávat. Snad jen pro některé může být zajímavé vědět, že jde v tomhle případě o komiksové zpracování klasické legendy, které propojuje klasické severské legendy se současností a moderní technologií. Takže jde o něco částečně v duchu Percyho Jacksona a zloděje blesků nebo možná Čarodějova učně s Nicolasem Cagem, ale, a to je z traileru hodně vidět, je to řádně epické, drsné a vizuálně vypiplané ve stylu 300 od Zacka Snydera, takže nepůjde tak docela o „dětskou“ záležitost. Navíc je to zrežírováno britským hercem a režisérem Kennethem Brannaghem, který rozhodně není žádné béčko. Posuďte sami:

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies