2012: zrod megafilmů. Co se chystá?

Quentin Tarantino, Terrence Malick, Kathryn Bigelow i braši Coenové. Roku 2012 se bude v Americe točit jak o život. Vybíráme snímky, na které jsou diváci a kritika natěšení už teď, kdy se s natáčením sotva začalo. O tom, že se rodí příští kasovní trháky, nepochybujeme. V kinech je uvidíte až o rok později, v roce 2013.

Fotografie klapek

24 hodin

Kiefer Sutherland si dá roli Jacka Bauera znovu, tentokrát v celovečeráku. Natáčet se začne v dubnu, kdy má Kiefer volno. Autorem scénáře je renomovaný Mark Bomback.

Akira

Půjde o hollywoodskou adaptaci kultovního cyperbunkového manga Katsuhira Otomy. Na produkci se bude podílet i sám velký Leonardo DiCaprio, který si úspěch pojistí i ztvárněním jedné z rolí. Režie se ujme Albert Hughues a bude se muset hodně snažit, aby splnil očekávání natěšených fanoušků. Drobný detail: děj se přenese z Tokia na Manhattan.

Avatar 2 a 3

Uvedení Avataru 2 do kin se plánuje až na rok 2014, ale bude se na něm tvrdě makat už od letošního roku. „Budeme natáčet dva na sebe navazující filmy,“ nechal se slyšet režisér. „Proto píši dva, nikoli jeden scénář, které dokončí celý příběh jako celek.“ Dlouhou výrobní dobu mají na svědomí taky vizuální efekty. Režisér je jasný. Nebo si fakt myslíte, že by James Cameron dobrovolně opustil tenhle zlatý důl na planetě Pandora?

Django Unchained

Po válečném filmu Hanebný parchanti zamířil Quentin Tarantino k westernu. Jak je u Tarantina zvykem, hemží se to tu hvězdami první velikosti: uprchlého otroka hraje Jamie Foxx, roli jeho učitele a lovce lidí si střihne Christopher Waltz a v rolích záporáků se objeví Samuel L. Jackson a Leonardo DiCaprio, který tu předvádí přímo esenci padoušství. Americká premiéra snímku je stanovena na 25. prosince 2012.

Lawless/Knight of Cups

Terrence Malick není žádný troškař. V roce 2012 se chystá roztočit rovnou dva filmy, Lawless a Knight of Cups. Zatím ven prosáklo obsazení filmů: v prvním se objeví Ryan Gosling, Rooney Mara, Cate Blanchett a Christian Bale. Posledně jmenovaný si zahraje hlavní roli i v druhém Malickově filmu, kde se mj. potká s Isabel Lucas a Cate Blanchett.

Freddie Mercury (prozatímní název)

Zatímco jméno režiséra je zatím zahaleno tajemstvím, o hlavním představiteli je už jasno: Sacha Baron Cohen. Jméno scenáristy Petera Morgana taky přitáhne pozornost, není to žádný nýmand, ale držitel Oscara za Královnu. Film se zaměří hlavně na dobu, která předcházela slavnému koncertu Live Aid ve Wembley roku 1985.

Inside Llewyn Davis

Obdivovatelé bráchů Coenů taky nepřijdou zkrátka. Ti mají v pácu folkovou scénu 60. let. Volně se inspirovali osudy muzikanta Davea Van Ronka (roli má slíbenou Oscar Issac), kultovní postavy newyorské kulturní scény v Greenwich Village.

Kill Ben Laden (prozatímní název)

Válka znovu inspirovala Kathryn Bigelow, vynášenou do nebes za Smrt čeká všude. Děj její novinky se dá odvodit z titulku: tajná operace v režii amerických speciálních jednotek ( a ty zase v režii Kathryn) nás zavede do Pákistánu a vyvrcholí likvidací šéfa Al Kájdy.

Bídníci

I na klasiku dojde. Tentokrát v hávu hudební komedie a pod taktovkou Toma Hoopera, režiséra Královy řeči. V rolích dvou soupeřů Valjeana a Javerta se utkají Hugh Jackman a Russell Crowe, Fantine ztvární Anne Hathaway.

Noe

Ani bible neušla pozornosti hollywoodských matadorů. Darren Aronofsky (Černá labuť, vzpomínáte?) si vyhlédl postavu Noema (toho, co postavil archu) a už ví, že ho bude představovat Michael Fassbender.

Now You See Me

Plejáda hollywoodských stars si zahraje pod vedením Francouze Louise Leterriera, který nás vtáhne do hry na kočku a na myš mezi FBI a iluzionisty, kteří své schopnosti využívají i k vykrádání bank… V hlavní roli Jesse Eisenberg (The Social Network), sekundovat mu budou Woody Harrelson, Morgan Freeman, Isla Fisher, Mark Ruffalo a Mélanie Laurent.

Silence

Skoro 70letý Martin Scorsese umí překvapit. Tentokrát výběrem látky. Sáhl po románu Japonce Shusaku Enda s názvem Silence. Děj se točí kolem portugalských jezuitů, kteří odešli v 17. století do Japonska, aby odhalili pravdu o svém učiteli a rádci, obviněném z odpadlictví. Přípravy na natáčení začaly už roku 2006, kdy byli vybráni i herci Benicio del Toro, Gael Garcia Bernal et Daniel Day-Lewis, ale od té doby ticho po pěšině. Dočkáme se, hoši???

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies