Život za společenskou zdí

Jak trestanci žijí za mřížemi? Je to pro ně trest? Nebo se dá spíše hovořit o skromnějším způsobu dovolené? To se dočtete v následujícím článku.

Černobílá fotografie s detailem na mříže

Časy nelidského zacházení s vězni jsou nenávratně pryč

Věznice se v současnosti stávají paradoxně jakousi noclehárnou a pro mnohé i způsobem, jak přečkat kruté zimní mrazíky. Vězni v tomto „pionýrském táboře“ mohou navštěvovat různé kroužky, vzdělávací kurzy a vykonávat mnohé další aktivity, které jsou placeny i z vaší peněženky. Vězni nemusí hradit pobyt, stravu ani žádné další náklady, rovněž nesplácí ani škodu způsobenou jejich trestnou činností (krádež, finanční a daňové podvody apod.…).

Krušné chvíle pro poškozené

V době, kdy je tedy pachatel ve vězení, nastává paradoxně banální situace, kdy poškozený má větší zájem na tom, aby byl pachatel z výkonu trestu propuštěn. V tu chvíli má totiž šanci alespoň na nějakou náhradu škody.

Pracovat? My nemusíme!

Uvěznění většinou nejsou ochotni pracovat, v podstatě zde platí pravidlo: „Proč pracovat, když nemusím.“ Většina z nich ostatně nikdy nepracovala a živila se kriminalitou, tak proč by z ničeho nic svůj životní styl měla měnit, že. Když jsou po propuštění z věznice na svobodě, tak většina nemůže sehnat práci, nebo se tak alespoň vymlouvají. A další spáchaná trestní činnost je dle jejich názoru vinou celé společnosti, jenž jim neumožní žít způsobile.

Práva vězňů

Dle jednoho článku („Situace v českých věznicích“) Charty 77 je nucení vězňů do práce hrubým porušením jejich lidských práv. Autoři zde hovoří o vězních jako o chudáčcích, kteří jsou využíváni k provádění prací, které by nikdo jiný nedělal. Tito pseudohumanisté si zřejmě neuvědomují, že ve vězení člověk není za odměnu, ale za trest. I dnes existuje řada nevládních organizací a zařízení, které vůbec nezajímají osudy a problémy slušných lidí. Kolik lidí se dostalo do těžké životní situace, ve většině případů ani ne vlastní vinou. Ve světě je celá řada skutečných problémů, jenž trápí slušné a poctivé lidi, ale koho to zajímá? Kdo jim pomůže? Ale hlavně, že vězni mezitím navštěvují kroužky keramiky či vyšívání a bdí nad nimi profesionální ochránci lidských práv, aby se jim něco nedej bože nestalo nebo je snad někdo nutil do práce! Takže, co z toho vyplývá? Pokud se dostanete do nesnází a každý se k vám otočí zády, dostaňte se do vězení, tam o vás bude postaráno.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies