Zimní sporty, při kterých se zapotíte

Lyžování, bruslení, běžky, to je nuda! Máte-li smysl pro adrenalin, budou vás více bavit méně tradiční, ale za to dostatečně rizikové sporty, o kterých, pokud si nenaděláte do kalhot, budete ještě hodně dlouho vyprávět!

Fotografie zachycující lyžaře při saltu na svahu

skok na lyžích

Freeriding - provokace laviny

Freeriding neboli extreme skiing je lyžování mimo upravené sjezdové tratě, čímž hrozí stržení laviny - o to ale právě mnohým freeriderům jde! Profíci lavinu schválně "provokují" a snaží se jí pak uniknout - pocit vítězství je pak nezapomenutelný! Lyžování v neupravených terénech je na většině místech zakázáno, neříká se ale, že právě zakázané ovoce nejlépe chutná

Snowkiting - lyžování na drakaSnowkiting

Snowkiting je v podstatě zimní obdoba kitesurfingu - akorát, že nestojíte na vodním prkně, ale na snowboardu nebo lyžích. Tažný drak vás tahá po sněhové pláni, pokud to s ním ale opravdu umíte, můžete s jeho pomocí udělat ve vzduchu i přemet a fičet si to v klídku dál. Stejně tak je možné nechat se drakem vytáhnout do kopce, tam ho sbalit do batohu a sjet zase dolů. Existují také snowkite parky s různými překážkami, tomuto odvětví snowkitingu se říká jibing. Snowkiting lze provozovat i na mírných svazích, plochý terén je ale díky stabilnějšímu větru vhodnější.

Kiteflying - létat lze i v zimě!

Také k této formě extrémní zimní zábavy potřebujete tažného draka. Tentokrát ale s drakem především létáte. Vzhledem k tomu, že tažní draci nejsou původně určeni k létání, je kiteflying vhodný jen pro opravdu zkušené jezdce.

sněžný skútrSněžný skútr

Milujete jízdu na motorce a mrzí vás, že musí být mašina v zimě zavřená v garáži Sněžný skútr je skvělá alternativa. Vypůjčit si jej můžete v některém z našich horských středisek a pak už nezbývá než dát volný průchod adrenalinovému řádění v hlubokém sněhu!

Bruslení na nebezpečných vodních plochách

Extrémní sporty zdaleka nejsou určené jen pro majetné. Stačí sehnat brusle, vyhlédnout zamrzlé jezírko, přehradu nebo rybník a modlit se, aby byla voda zamrzlá dostatečně.

snowtubingSnowtubing a extrémní sáňkování

Zažít adrenalin lze i na obyčejných sáňkách či bobech, pakliže najdete ten správný svah. Sjíždět lze i ze střechy, v lese mezi stromy, po zamrzlých či výrazně příkrých svazích. Lékárničku s sebou!

Bezpečnější formou adrenalinové zimní jízdy je snowtubing - uměle upravená sněhová plocha, kterou sjíždíte na speciálních duších; anebo klasické bobové dráhy, jenž je u nás bezpočet - a většina z nich funguje i v zimě. Na tenhle slabší odvárek můžete vzít třeba přítelkyni!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies