Ženský a prachy

Co víc si přát. Mít obojí určitě stojí za to. Alespoň teda do chvíle, než přijde rozvod a vyrovnání. Pokud máte to štěstí, že jste si nabrnkli nějakou manželku k nezaplacení. Ale co když je to tak, že ve vašem vztahu vydělává tuny peněz naopak vaše drahá polovička a vy leda tak kulový? Jak byste se cítili? Dá se vůbec ženským s financema věřit?

Fotografie ženy ležící na zemi

Povoláním zlatokopka

Zlatokopka par excellence Heather Millsová Zdroj: ibtimes.comNebudeme si nic nalhávat, stejně jako Mel Gibson víme všichni velmi dobře, po čem ženy touží. Ono když se bez toho nedá pořádně přežít a už vůbec ne nakupovat, co jim ostatně zbývá, že.  Instinkt k hromadění materiálního bohatství navíc ani není ryze lidskou záležitostí. Například i samičky některých druhů hnízdících ptáků si vyberou radši toho ptáčka, který má nastřádanou větší hromadu stavebního materiálu na hnízdo. Nebo potravy. No a tou nejsnazší strategií, jak může žena pěnez nabýt, je přirozeně přisát se jako pijavice na nějakého majetného samce. Tím samozřejmě neříkám, že by se k tomu snižovaly všechny ženy nebo jejich většina. Ale víte jak, pro některé slečny je to tak snadné, až je těžké odolat. To samozřejmě představuje spoustu problémů pro ty chlapy, co peníze a společenskou prestiž mají. Například si nemůžou být nikdy jistí, jestli to s nima ta která osoba myslí upřímně nebo ne. No a taky ten problém, že můžou skončit díky manželství s holým zadkem. Přirozeně jsou toho schopní i muži vůči bohatým paničkám, ale muži jsou častěji oběťmi jednoduše proto, že většina boháčů jsou muži. Zkrátka si za to částečně můžeme sami. Když už se ale najde podnikavá dáma, jedno je jisté - ta bude takové zlatokopky nesnášet ještě mnohem víc než my muži.

 

Živitelka rodiny

Ženin splněný sen Zdroj: tylerrichardson.blogspot.comA jak to vlastně vypadá v rodině, kde vydělává zdaleka nejvíce žena, a ne muž Pokud je váš první dojem takový, že to musí být skvělé a že koho se to týká, ten je fakt šťastlivec, zamyslete se znova. Představte si například, že se s ženou začnete hádat. Jak dlouho myslíte, že jí bude trvat, než to proti vám vytáhne A jak často to bude vytahovat Ženy jsou totiž podstatně urejpanější pohlaví než muži a s takovým argumentem v ruce budou přímo nezastavitelné. V takové situaci budou na jednu stranu muže nejspíš neustále ujišťovat, jak jim na tom, kdo vydělává peníze, vůbec nezáleží, ale pokud nebude po jejich a jakkoli se jim znelíbí, co nebo jak děláte, budete moct tak akorát sklapnout a odejít do jiného pokoje. Muž ženě málokdy cítí potřebu vyčítat, že nevydělává dost peněz. Pokud to dělá, je to nejspíš kretén, a ta žena by byla pravděpodobně mnohem šťastnější s někým jiným. Ženy jsou ale naopak schopné vyčítat svému muži, že vydělává málo, i kdyby samy nepřispívaly do rodinného rozpočtu ani korunou. A i kdyby nakrásně takováto živitelka byla přímo světice a v životě vám nic nevyčetla, kvůli svému podnikání na vás a na děti nebude mít skoro vůbec čas. Zdá se, že i tentokrát je to jednoduše něco za něco a v konečném součtu to není o nic snazší ani příjemnější.

 

Ženy a investice

Ženská ekonomka roku 2008 Lina Rörby Zdroj: www2.hhs.seKdyž už tedy i ženy jsou schopné vydělávat spoustu peněz, podnikat, organizovat práci a chápat ekonomiku, někoho by mohlo napadnout, že jsou toho všeho schopné méně než muži, protože přece takových dobrých finančnic je méně než dobrých finančníků. Abychom se ale nedivili. Nakolik mě osobně baví být jednou za měsíc šovinistou, natolik si jsem schopný představit, že by některé ženské vlastnosti mohly být v podnikání spíše výhodou. Ostatně musejí taky překonávat mnohem větší odpor při budování kariéry než my, neboť naše společnost nikdy opravdu spravedlivá v otázce peněz a práce nebyla, a natož k ženám. Pár dobrých argumentů v tomhle duchu přednesla například americká ekonomka Kim Kiyosakiová. Ta tvrdí, že ženy mají při investování peněz obvykle mnohem chladnější hlavu než muži a netrpí potřebou soupeřit a předvádět se. Muži upřednostňují konflikt a konkurenci, kdežto ženy komunitu a spolupráci. Pracovat pro ženu tedy může být v tom lepším případě mnohem příjemnější než pracovat pro muže, stejně jako může být mnohem snazší pracovat se ženou, než s mužem. Hlavně pokud jde o velké peníze. Kapitalismus má koneckonců dost ostré hrany i bez toho, aby se na něm podíleli jenom samí horkokrevní, sobečtí a arogantní egomaniaci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies