Záloha dat - jak jste na tom?

Všichni se snažíme uchránit si své soukromí před světem. Někteří z vás si určitě vedou deník, tudíž vědí, jak je těžké najít si místo, kde ho uschovat před zvědavýma očima. Dnes vedou v uchovávání našich dat počítače. Když už máte své informace v PC, máte je jistě chráněné ať už vstupním přihlašovacím heslem nebo složky a soubory ještě následně zaheslujete. Existuje více míst kam si svá data zálohovat. Postupně se blíže podíváme na všechny z nich.

Dvě ruce pracující na PC

Zálohování dat

 

Když nechcete jednoho dne přijít o svá data, je nutná pravidelná záloha. Doporučuje se mít je při nejmenším na 2 různých místech. Pokud je tedy máte ve svém počítači na pevném disku, mějte na paměti, že vaše data neohrožuje jen obrovské množství virů, ale také je ohrožuje životnost pevného disku. Nikdy nemáte záruku dlouho trvající životnosti disku. Na to nespoléhejte!

 

Na čem data zálohovat?

 

Proto je lepší mít je i na druhém úložišti dat. Data si můžeme zálohovat třeba na externí disk, flash disk, na CD/DVD, na další pevný disk ve vašem PC, na server “CLOUD” či na síťové úložiště “NAS”(Network Attached Storage). Záleží na velikosti vašich dat, na tom, kolik byste chtěli investovat, a na parametrech a jiných technických záležitostech.

 

Zálohování může probíhat ve dvou režimech - online a offline. V prvním režimu (online) se provádí záloha počítače při běžném chodu. V tom druhém režimu se záloha realizuje mimo běžný provoz PC, většinou se jedná o propojení PC s jiným speciálním médiem (externí disk, flash disk, …). Data si můžeme zálohovat buďto v nepravidelných námi stanovených intervalech, nebo si můžeme usnadnit práci nastavením automatického zálohování dat v našem počítači, kdy je snadnější a rychlejší záloha větší velikosti dat. Používá se k tomu program, který je součástí vašeho systému v PC, a vy si tak můžete jednu nepříjemnou a zdlouhavou nepříjemnost škrtnout z vašeho listu úkolů.

 

Pokud máte více počítačů, jenž jsou vzájemně propojené počítačovou sítí nebo máte hodně počítačů propojených v síti, pak si můžete vytvořit zálohu na tzv. úložném “clusteru”, což můžeme chápat jako komplexní a výkonný zálohovací systém.

 

Výběr zálohování necháme pánové jen a jen pouze na vás. A jak chráníte své data vy?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies