Za dobrodružstvím? Do Keni!

Chcete zažít jedinečnou dovolenou? Zaleťte do Aftiky a pokochejte se krásou keňské krajiny, nádhernými plážemi a křísťálově čistou mořskou vodou. Nechte se inspirovat, dovolená v této exotické zemi bude určirě stát za to. Představíme nejoblíbenější keňské Národní parky, jejich zvířecí i lidské obyvatele a nahlédneme také do Mombasy.

Fotografie zachycující safari v Keni

Návštěva keňských Safari patří k těm nejkrásnějším zážitkůmSxc.hu

Návštěva keňských Národních parků patří k těm nejkrásnějším zážitkům, které můžete v životě zažít. V článku Vám představíme 5 nejoblíbenějších - Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli, Nairobi a Tsavo. Všechny výše uvedené se nachází ve středu a na jihu Keni. Nakonec zavítáme do Momasy, která vás okouzlí svou historií.

Masai Mara - setkání s nosorožci

Národní park Masai Mara je jednou z nejnavštěvovanějších destinací v Keni. Rozkládá se na ploše více než 1500 km2. Mimo místních domorodých obyvatel, Masajů, zde žije také okolo 1,5 miliónu divoké zvěře. V parku Maasai Mara se okolo vás mohou potulovat například sloni, leopardi, sloni, žirafy, bizoni nebo bílí a černí nosorožci. Setkat se můžete také pštrosy, plameňáky, buvoly. Že potkáte pakoně, hrochy, krokodýly, opice, hyeny, gazely, šakaly a nebo například antilopy také není vyjímnkou. Výjezd džípem na Safari a setkání s místními obyvateli je opravdu velkým zážitkem.

Nejnavštěvovanější Amboseli

Národní park Amboseli je asi nejnavštěvovanější v Keni. Kromě měsíční krajiny, rozkvetlých polí a palmových hájů vám tento park nabízí také nádherný výhled na nejvyšší horu Afriky a to pod sněhovou pokrývnkou - Kilimandžáro. Přivítat Vás mohou také místní zvířecí obyvatelé, sloni, žirafy, lvi a gepardi. Narazit zde můžete i na pštrosy, plameňáky, supy, hyeny, šakaly, pakoně, zebry a leopardy.

Největší je Tsavo

Národní park tsavo je největší ze všech keňských parků. Je rozdělen na východní a západní část. Východní část turisty až tak neláká, navíc je hůře dostupná. Přesto nodvážné turisty naláká na největší lávový proud na světě - Yatta Plateau a vodopády Lugards na řece Galana. Spatřit zde můžete vzácné druhy antilop, které nikde jinde v Africe nenaleznete. Západní část je pro turisty mnohem lákavější, prohlédnete si odtud úpatí hory Kilimandžáro, přehradu Aruba. Přehrada leží na uměle vytvořené řece Voi, chodí k ní pít spousta divokých zvířat. Do každé části se platí vstup zvlášť.

Nairobi - nejstarší park

Národní park Nairobi je nejstarším z těch, které jsme zmiňovali. Byl založen už ve 40.letech minulého století. Jeho dostupnost je velice jednoduchá, alepřesto turisty příliš neláká. možná za to může nedaleká zástavba mrakodrapů, která kazí celkový dojem nedotčené africké přírody. Ale i tak zde potkáme gazely, zebry, žirafy, antilopy, lvy, hrochy, gepardy či leopardy.

 

Sxc.huLake Nakuru - jezero bez odtoku

Národní park Jezero Nakuru se rozkládá na ploše 180 km2. Jezero Nakuru nemá žádný odtok, jeho hladina v posledních desetiletích výrazně kolísá. V roce 1962 téměř úplně vyschlo. I když není tento Lake Nakuru nepatří mezi největší národní parky, přesto je pro turisty velmi zajímavý. Z větší části je pokryt akátovým lesem, který křižují dobře značené trasy k různým vyhlídkovým bodům. U Lake Nakuru žije přes milion plameňáků. Nalezneme zde také bílé a černé nosorožce, buvoly, žirafy, leopardy a prasata bradavičnatá.

Kdy vyrazit

Nejteplejší a nejsušší počasí je v Keni v lednu a v únoru, právě v těchto měsících jde o hlavní turistickou sezónu.

Pokud vám jde o pobytovou dovolenou, bude se vám líbit Mombasa. Město se může pochlubit dlouhou historií. Z velké  části se rozkládá na ostrově. Nenechte si ujít pevnost Fort Jesus, kterou v 16. století vybudovali Portugalci.

Luxusní hotelové resorty se nacházejí severně i jižně od Mombasy. Právě tady si můžete užívat nekonečné pláže s bílým pískem. V hotelových resortech nabízejí potápění, takže budete moci odhalit taje korálových útesů.

Tak co říkáte Bude por vás Keňa ideálním místem pro dovolenou či zájezd po národních parcích

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies