Volvo C30 Polestar

Švédská automobilka Volvo nedávno ukázala na domácí Göteborg Motor Show velmi zajímavý koncept. Jedná se o model C30 Polestar vycházející z okruhové verze pro šampionát STCC. Pojďte se společně s námi podívat tomuto krasavci pod kapotu.

Automobil značky Volvo C30 Polestar a jeho boční pohled

Stylový design pod taktovkou Volva a společnosti Polestar Performance

Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype se před několika dny představil na Gothenburg Motor Show. Jedná se o koncept upraveného modelu Volvo C30, který vznikl díky dlouhodobé spolupráci automobilky Volvo a společnosti Polestar Performance. Okouzlující tvary této novinky zaujmou nejednoho milovníka sportovních automobilů, jakým nové Volvo C30 Polestar bezesporu je. Číší z něj dravost a adrenalin. Sportovní dojem umocňují 19-ti palcová kola pocházející z dílny BBS. Kola obouvají pneumatiky Pirelli P Zero o velikosti 235/35 ZR19.

Interiér není doposud 100%

Interiér nového Volva C30 Polestar je osazen závodními sedadly se čtyřbodovými bezpečnostními pásy. S celkovým vzhledem interiéru není automobilka doposud spokojena a proto se jej snaží doladit k dokonalosti. Až se tak stane, bude se rozhodovat o tom, zda-li se začne Volvo C30 Polestar sériově vyrábět.

Volvo C30 Polestar - co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou nalezneme řadový zážehový pětiválec T5 s objemem 2,5 l a přeplňovaným turbodmychadlem KKK 26. Motor se může pochlubit výkonem 405 koní (z původních 230 koní) a točivým momentem 510 Nm. Podvozek dostal trvalý pohon všech kol s mezinápravovou spojkou Haldex, také tlumicí a pružicí jednotky Öhlins. Aerodynamiku částečně C30 Polestar přebírá od závodního speciálu C30 pro seriál STCC. Novinka má oproti klasické C30 nové písty, jiné vačkové hřídele a také větší turbodmychadlo. Podvozek má stavitelné tlumiče a závodní pružiny.

Při prvních testech zrychlilo Volvo C30 Polestar z 0 na 100 km/hod. za 4,6 sekundy. Výrobce plánuje zrychlení snížit na rovné 4 sekundy.

Brzdová soustava Brembo disponuje kotouči o průměru 380 mm vpředu a 330 mm vzadu a šesti, resp. čtyřpístkovými třmeny.

Podívejte se na představení nového Volva C30 Polestar, video naleznete pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies