Volkswagen Golf R – nejrychlejší ze všech

Stylový vzhled, vyšší výkon a nižší spotřeba paliva. Jak se Vám líbí nejrychlejší Golf všech dob? Přečtěte si o něm více informací, součástí článku je také bohaté fotogalerie.

Golf R a jeho výjezd do kopce zimní krajinou

<!-- -->

Nový Golf R překvapí nejen svým designem

Novinka od společnosti Volkswagen nese jednoduché a přitom všeříkající označení - Golf R. Svým vzhledem je tento vůz podobný svému staršímu bratrovi - Golfu R32. Je ovšem mnohem obratnější a může se pochlubit podstatně výkonnějším motorem. Liší se novým předním nárazníkem s výraznými vstupy vzduchu, nástavci prahů, spoilerem nad zadním oknem a zadním nárazníkem.Vozu dominují bi-xenonové světlomety a 18-ti palcová litá kola. Interiéru dominují sportovní sedadla s bočním vedením a výrazným dvoubarevným čalouněním, tříramenný volant se zploštělou spodní částí a modře zvýrazněné budíky.

Nejvýkonnější Golf všech dob - co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou tohoto krasavce nalezneme čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 270 koní (199 kW) a 350 Nm při 2500 otáčkách. Pohon je přenášen na všechny 4 kola zároveň. Přenos kroutícího momentu na obě nápravy je přerozdělován hydraulickým systémem. V základu bude vůz vybaven šestistupňovou mechanickou převodovkou. Zákazník si může na přání nechat nainstalovat šestistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG (Direct Shift Gearbox), která jej vyjde zhruba na 55 000 korun. Vybrat si také může ze dvou rozměrů pneumatik - buď 225/40 R18 a nebo 235/35 R19.

Zrychlení z 0 na 100 km/hod. Zvládne nový Golf R za 5,5 sekund (při převodovce DSG). Maximální rychlost nového Golfu je mechanicky omezena na 250 km/hod. Při takové rychlosti nesmí chybět účinné brzdy, Golf nabízí ventilované kotouče, vpředu o průměru 345 mm a vzadu 310 mm. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 8,5 litru na 100 kilometrů, emise CO2 činí 195 g /km.

Golf R a jeho cena

Novinka se na českém trhu prodává za cenu od od 978 900 korun (s šestistupňovou mechanickou převodovkou). Verze s šestistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG zákazníka přijde na 1 032 800 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies