Venkovní rolety a jejich nesporné výhody

Venkovní nebo také předokenní rolety si můžete nechat instalovat již při stavbě rodinného domu, ale také je lze pořídit i dodatečně. Jestli do této účinné stínící techniky investujete, bude vám sloužit po celý rok, nejen v létě.

Venkovní rolety a jejich nesporné výhody

 

S venkovními roletami získáte klid a tepelnou pohodu

 

S jejich pomocí budete moci regulovat světlo i teplotu v interiéru. Oproti klasickým závěsům jsou mnohem účinnější a také jsou navíc i hygieničtější. Čím vás rozhodně upoutají, je jejich neotřelý moderní vzhled. Co je ale mnohem důležitější je fakt, že působí i jako ochrana či bezpečnostní prvek před případným útokem zlodějů. Používají je pro zvýšení bezpečnosti i kanceláře a obchody.

 

Proč byste si je měli pořídit?

 

  1. Dokážou vás ochránit před slunečními paprsky lépe, než v případě závěsů či žaluzií.
  2. Nemusíte si pořizovat klimatizaci, která by vám hlavně v létě pomáhala přežít nesnesitelná vedra. Díky venkovním roletám zamezíte zbytečnému přehřívání interiéru.
  3. V zimním období naopak fungují jako tepelná izolace, takže můžete ušetřit spoustu peněz za vytápění.
  4. Náklady na energii mohou klesnout až o 40 %, což určitě potěší i vaši peněženku.
  5. Jak už jsme se zmínili výše, můžete si je pořídit i za účelem zvýšení bezpečnosti.
  6. Dokážou snížit venkovní hluk až o 7 dB. To vám zaručí klidný a ničím nerušený spánek.

 

Na co se zaměřit při jejich výběru?

 

  • Pokud chcete, aby venkovní rolety nesplňovaly pouze estetickou vlastnost, musíte vybírat i s ohledem na cenu. Říká se, že co je dražší, je i kvalitní. Avšak nemusí to být vždy pravidlem. Nechte si raději poradit od odborníků.
  • Spoléhejte na kvalitu. Rolety, které jsou nejvíce funkční, jsou vyrobeny z hliníkových lamelů, které se vyplňují termoizolační polyuretanovou pěnou. To zajistí dokonalé utěsnění oken, díky kterému můžete ušetřit až 70% na tepelných energiích.
  • Venkovní rolety se liší i způsobem ovládání. Můžete si vybrat z těch, které je možné ovládat ručně, ale i elektricky. My bychom vám doporučily elektricky ovládané rolety, neboť je můžete pohodlněji ovládat. Také jsou šetrnější k lamelovým zámkům, které prodlužují jejich životnost.
  • Většina předokenních rolet se již vyrábí z hliníku, který je oproti plastovým roletám odolnější vůči povětrnostním a bezpečnostním vlivům. Poskytují i lepší ochranu před UV zářením, mají lepší izolační vlastnosti a také prodlužují celkovou životnost předokenních rolet.
  • Nakonec byste měli vybrat i vhodné rolety, co se týče barevného provedení. Můžete si samozřejmě vybrat jakoukoli barvu, ale neměla by výrazně narušovat celkový vzhled domu. Vybírat můžete z cca 25 možných barevných variant.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Když do divadla, tak na improshow!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies