Samuraj.cz

Utopenci – utopené párky

Lukáš Kamp

Sedm dní a sedm nocí vyžadují utopenci na to, aby se správně uležely a získaly požadovanou chuť. Dobře uležené jsou pak výbornou pochoutkou k pivu, ale lze je použít také do salátů jako zdravější variantu.

Utopenci - recept Ingredience

1,5 kg kabanosu nebo 8 špekáčků, 3 cibule, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup

Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.

 

Tip na ohnivé utopence

Pokud toužíte po pikantnějších utopencích, můžete do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky

Lák na utopence

Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.