Ultraodolné fotoaparáty – ty nejlepší na dovolenou

Fotoaparát je důležitým společníkem nejen na dovolené. Déšť, mráz nebo pád přístroje nás ale může během jediné sekundy připravit nejen o fotky, ale i o samotný fotoaparát. Hledali jsme proto odolné kousky, díky kterým si budete moci focení užít bez obav.

Fotografie podvodního fotoaparátu

Pentax Optio W80 – voda, mráz ani pád jej neohrozí

Výrobce Pentax přišel na trh s novým typem vodotěsného digitálního fotoaparátu. Pentax Optio W80 se hodí jak do vody (je vodotěsný do hloubky pěti metrů po dobu dvou hodin), tak i do mrazu (vydrží až mínus deset stupňů) či na hory, kde hrozí pády (nerozbije se ani po pádu z jednoho metru). Odolnost mu zajišťují protinárazové části a technika, díky které objektiv při zoomování vůbec nevyjíždí z těla.

Zoom je pětinásobný, rozlišení 12,1 Mpx a cena přijatelná – cca 8 500 Kč. S Pentaxem Optio W80 můžete pořizovat také ozvučené video. Překvapivá je také jeho rychlost – již 0,03 sekund po zapnutí je připraven ke snímání! Třešničkou na dortu je jeho prachotěsnost – odolá tedy i ve velkoměstech nebo v poušti.

Přístroj se k nám má dostat v srpnu letošního roku, a to ve čtyřech barevných variantách – stříbrné, černožluté, stříbromodré a stříbrnočervené.

Elegantní Canon PowerShot D10

Potřebujete-li ještě silnější fotoaparát, počkejte si na Canon PowerShot D10. Firma Canon tento model představila teprve nedávno. Jedná se o dvoubarevný (stříbromodrý) fotoaparát s rozlišením 12.1 MPx, trojnásobným optickým zoomem a optickou stabilizací obrazu. Vydrží pád až z 1,22 m výšky, odolává i v hloubce 10 m a mrazu -10 stupňů. Je také odolný vůči prachu. Nevýhodou je chybějící optický hledáček. Cena dosud není známá.

Olympus Mju Tough 8000 ocení horolezci

Nejodolnější proti nárazům ze všech vybraných fotoaparátů. Odolné kovové tělo vydrží i pád z výšky 2 m. Voděodolnost a mrazuvzdornost je stejná jako u předchozího modelu značky Canon – tedy 10 m a mínus 10 stupňů. Bonusem navíc je jeho tlakuvzdornost – i kdyby vám Olympus Mju Touhg-8000 omylem zasedl stokilový turista, nový fotoaparát kvůli tomu kupovat nemusíte.

Co se technických parametrů týče, Olympus Mju Touhgh 8000 má rozlišení 12 MPx, 3,6x širokoúhlý optický zoom, dvojitou stabilizaci obrazu a možnost nahrávání videa se zvukem. Perfektně fotí v noci i v šeru, ostrosti nepozbývá ani při otřesech. Ovládá se poklepem – kvůli snadnějšímu ovládání v rukavicích. Takto odolný kousek koupíte ve stříbrné nebo černé variantě v ceně necelých 10 000 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Umění nebo perverze – kde je hranice?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies