Samuraj.cz

Trocha exotiky – arabské krasavice krev a mlíko

Ivana Dachary

Dnes se kulturně trochu obohatíme a omrkneme úrodu kočiček z Blízkého východu. Ne vždycky bývají ukryté za burkami, čádory a závoji. A najdou se mezi nimi kousky, které těm mohamedánům můžeme jenom závidět.

Arabský svět má své vlastní pojetí ženské krásy. Ideálem je tu světlá pleť, modré nebo zelené oči a nějaké to kilčo navíc, které se při smyslných tanečních kreacích v rytmu arabic music tak pěkně klepe, taky není k zahození. Nedá se přehlédnout na evropské poměry dost výrazné líčení. Šminkama se rozhodně nešetří. V různých žebříčcích krásy bodují hlavně místní slavice, herečky a moderátorky. Pokud jde o země, numero uno je tu rozhodně Libanon. Co se týká počtu krasavic na metr čtvereční, tak je to rozhodně velmoc.

Arabské krasavice si vzal na paškál taky americký magazín Askmen.com a ten to vidí takto:

10. Jenna Dewan

Herečka a tanečnice s libanonskými kořeny. Tančila po boku Janet Jackson i Rickyho Martina, objevila se v klipech Justina Timberlaka a svoje taneční umění uplatnila taky ve filmu Step Up.

9. Karima Adebibe

Narodila se v Londýně roku 1985, ale má marocké, irské a řecké předky.

8. May Hariri

Libanonská zpěvačka debutovala roku 2004. Od té doby vydala pět alb a zlomila nespočet srdcí.

7. Haifa Wehbe

Zase Libanonka. Haifa začínala jako modelka a miss jižního Libanonu, dnes je považovaná za blízkovýchodní Madonu. Trošku skandalistka a provokatérka, která sází na svou popularitu a sex appeal.

6. Nadine Njeim

Libanonská královna krásy z roku 2007 miluje extrémní sporty a je sestřičkou libanonského Červeného kříže. Teď už chápeme, proč je tam tolik nepokojů – resuscitace v jejím podání musí být skutečný zážitek.

5. Valerie Dominguez

Tato kráska je miss Kolumbie z roku 2005, jak jinak než s arabskými kořeny (zase Libanon a Sýrie). Na Miss Universe 2006 se probojovala se do top 10. Její sestřenkou je jistá Shakira.

4. Leila Bekhti

Francouzskou herečku alžírského původu jsme mimo jiné mohli vidět i v u nás uvedeném filmu Paříži, miluji tě.

3. Yamila Diaz-Rahi

Pochází z Buenos Aires a jméno napovídá, že má jak španělské, tak libanonské předky. V roce 1996 ji vyhmátli na ulici a přes noc se stala uznávanou modelkou. K jejím největším úspěchům patří titulní stránky prestižních módních magazínů, zdobila titulku Sports Illustrated a patří k andílkům Victoria Secret.

2. Hoda Fadel

Krásná Libanonka je zároveň modelkou, obchodnicí i televizní moderátorkou. Občas je dost spontánní. Třeba na festivalu Black Rock Desert v Nevadě, kde si zatančila nahoře bez.

1. Královna Rania Al Abdullah

To se dalo čekat, politicky korektní Askmen nezklamal. Ale v tomto případě mu odpouštíme, protože Rania je fakt pěkná. Má zálibu ve filantropii i haute couture, což nemůžou skousnout někteří muslimové, kteří jí vytýkají západní styl života.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.