Trendy v pánském šatníku pro jaro a léto 2010

Zatím se sice balíme do teplých zimníků a bund, ale za pár týdnů může být všechno jinak. Nenechme se zaskočit prvními náznaky jara a mysleme na obnovu nebo doplnění jarního šatníku už teď.

Fotografie zachycující pánskou módní přehlídku

Trendy z Fashion week Milán

Zde se tradičně s předstihem představují nové trendy jak v pánské, tak v dámské módě. Letos tomu nebylo jinak. Už v září 2009 Gianfranco Ferré, Versace, Jil Sander, Emporio Armani, Gucci a spol. vyrukovali se svou módní vizí pro jaro 2010. A na co v nadcházející sezóně připravit?

Kalhoty

Prvkem, který okamžitě zaujal, jsou kalhoty zastrčené do kotníkových (nejčastěji černých) bot. A to jak u ležérního, městského stylu, tak i u obleků.

Kalhoty se vyznačují úzkým střihem a „spadlým" sedem. V kombinaci s kotníkovými botami byly k vidění i krátké kalhoty ke kolenům.

Materiály a barvy

Z materiálů se mimo jiné objevují i lesklé, jakoby saténové látky a v létě se módní tvůrci nevyhýbají ani transparentním trikům a košilím.

Barevnost je spíše tlumená, kromě klasické kombinace černá-bílá se objevují i tóny šedé, ale na molu nechyběla ani poněkud nezvyklá kombinace zelené košile a fialového obleku.

Oblek na sto způsobů

Převažuje elegantní, městský styl, kterému vévodí obleky z lehkých materiálů, často doplněné vestou. Ale pozor, zapomeňte na usedlé obleky. Tyhle mají mladistvý šmrnc a vyznačují se ležérností a nápaditostí. Můžou za to vhodně zvolené doplňky - nosí se jak s klasickými košilemi (často s krátkým rukávem) a užší kravatou, tak s tričky. Mladistvým detailem jsou vyhrnuté rukávy jak saka, tak i košile nebo trička. Rukávy košile (trika) jsou vyhrnuty tak, aby tvořily barevný kontrast s oblekem. Odvážnější muži mohou sako obléci přímo na holé tělo. Zaujme i kombinace delší košile (trika) a kratšího saka. V teplejších dnech lze sako nahradit vestou a opět zkombinovat s trikem. Celková silueta je úzká a hranatá.

Bundy

Jsou-li na vás i tyto varianty obleku příliš klasické, pořiďte si na jaro bundu do pasu. Střihem připomínají bundy pilotů a nosí se - jak jinak - opět s vyhrnutými rukávy.

Doplňky hrají prim!

Ležérní styl dotvářejí i doplňky - velké kostkované šátky, které se nosí uvázané tak, aby cíp spadal na jedno rameno. Nic nezkazíte ani jednobarevným trikem s abstraktním potiskem. K vidění byly i velké hranaté tašky nošené v ruce, které barevně korespondovaly s oblečením. Z bot se budou nosit klasické naleštěné lakýrky, v létě můžete překvapit páskovými robustními sandály v lakovém provedení v „římském" stylu, mokasíny nebo avantgardní sportovní obuví s otevřenou špičkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Courteney Cox opět ve filmu Vřískot
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies