Trápí vás nespavost? Vyrazte do přírody!

Jestliže vás trápí nespavost, udělejte si výlet do přírody a srovnejte svůj biorytmus!

muž v houpací síti

Jednou z příčin nespavosti může být nedostatek denního světla přes den a přemíra umělého osvětlení večer. Vyrazte občas na víkend nocovat do přírody a to pouze se stanem a spacákem. Doma rozhodně zanechte telefony, tablety i notebooky.

 

Většině lidem se lépe spí, pokud jsou někde v přírodě pod stanem. Důvod může být takový, že tam nedosahuje tzv. světelný smog, který je velice silný v hustě obydlených oblastech. Tohle nepřirozené světlo, které přichází ze světel, lamp, televizí, počítačů, tabletů a telefonů nás negativně ovlivňuje. Přes noc naše tělo produkuje hormon melatonin, ale přes den je jeho tvorba potlačena slunečním zářením, které dopadá na sítnici oka. Jeho sekrece napomáhá kvalitnímu spánku. Jestliže jste osvětlováni i přes večery, tvorbu melatoninu tím potlačujete. Doporučuje se proto občas odjet do přírody, kde se váš přirozený biorytmus opět napraví.

Nezapomeňte dobrý stan, pohodlnou karimatku a teplý spacák. Doma se snaže co nejméně večer osvětlovat a na spaní si zkuste pořídit masku na oči.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies