Top z domácích mazlíčků

Jééé to je krásné štěňátko. Náá čičiči. Už vám tyhle věty lezou na nervy? Máte dost krásných a teplých kožíšků koček a neodolatelných psích pohledů? Ani rybičky, morčata, papoušek, činčila a fretka vás neberou? Neomezujte se, je přeci tolik dalších zvířátek, které můžete doma chovat. Některá jsou škaredá, slizká nebo dokonce nebezpečná. Nedá se svítit, mazlení se bude muset omezit na minimum. Třeba si po přečtení článku zajdete nového obyvatele vaší domácnosti okouknout do zverimexu nebo do zoo.

Fotografie stonožky na zeleném podkladu

Kdo by nechtěl doma pořádnou šelmu

Co třeba krásného levharta nebo jinou kočkovitou šelmu Někteří chovatelé si na ně troufnou a mají je dokonce přímo doma, ne v kleci na zahradě. Raději to nezkoušejte, chcete-li zůstat živí, zdraví a celí. Ale ochočení levharti jsou prý mírumilovní a snesou se i s ostatními zvířecími mazlíčky v domácnosti. Velká číča má ještě jednu výhodu, nemusíte se bát zlodějů.Velký mazel - levhart (ifun.ru)

Co pěkného spidera

Výběr pavoučích kamarádu je široký. Buď bude sedět poslušně v terárku a vy bude moci obdivovat jeho krásu nebo se zakope do hlíny a nebo bude vesele lézt po kmenech a větvích. Pavouci jsou bezobratlí živočichové, ti největší mají až 30 centimetrů. Také jejich nebezpečnost je rozdílná. Dá se říci, že čím je pavouk barevnější, tím je nebezpečnější. Mezi nejnebezpečnější sklípkany patří čeleď Poecilotheria regalis. Chcete pavoučka obdivovat déle než tři roky Pak je třeba pořídit samičku, která se dožívá 10 až 28 let. A jak tuto potvoru nakrmit Postačí cvrčci, sarančata a pro větší kousky pak myší holátka. Určité drama máte se sklípkanem doma zajištěno. Ale nebojte se, v případě ohrožení většinou prchá.

Další krasavec - veleštír

Černý krasavec- štír (compfight.com)Nemáte času na zbyt a přece chcete nějaké zvíře doma mít Nenároční štíři vydrží bez potravy celý rok, takže se v klidu můžete třikrát do roka válet u moře. Dokonce je schopný na tři dny zadržet dech. Štíři jsou také jedovatá zvířátka. Jed veleštíra císařského není tolik jedovatý, u nás se chová nejvíce. Jeho velikost se pohybuje průměrně okolo 15 centimetrů. Ke krmení postačí stejně jako u pavouka myši. Chcete poznat štíří rituální tanec V tom případě si pořiďte samečka i samičku. Po rituálním tanci štír vypustí spermie na zem a samičku na ně natlačí. Opravdu zajímavá podívaná.

Strašilka nestraší

Máte –li rádi noční život, budete si se strašilkou rozumět. Přes den se tento býložravec tváří jako nechybný list, klacík či kus kůry. Po setmění, vám ukáže, že je živá. Za tmy se strašilky také páří. Samečci největších strašilek jsou velcí 12 centimetrů. Na stehnech mají trn,který používají jako obranu. Pokud se jí nelíbíte, zabodne ho klidně do vás.

Vodní dráček - Axolotl mexický

Jde o dvaceticentimetrového obojživelníka, který se dožije až 25 let. Sehnat lze albína a dráčka tmavě zbarveného. Celých 25 let žije v larválním stádiu. Axolotly chovejte v akváriu, kde jich klidně může být více pohromadě. Ale chraňte před nimi rybičky, protože dráčci by je sežrali. Jsou schopni se ožírat i vzájemně. Díky schopnosti regenerace jim ukousnuté části po několika týdnech opět dorostou.

Sto noh nebo mnoho noh

Největší stonožky rodu Scolopendra dorůstají délky až 30 centimetrů. Všechny ty potvory jsou jedovaté. I pro člověka jsou nebezpečné, protože proti jejímu jedu se nevyrábí antisérum. Pokud jsou kusadlové nožky s jedovou žlázou odstraněny, brzy dorostou. Stonožka je rychlý běžec a dokonale šplhá, když ji doma pustíte, těžko ji chytíte. Tyhle krasavice živící se především členovci vám budou dělat radost 20 let.

Ač se mnohonožky stonožkám hodně podobají, jsou úplně jiné. Jejich pohyb je pomalý. Živí se rostlinami, v ohrožení se stáčejí do klubíčka a vylučují páchnoucí nebo jedovaté látky. Mnohonožku tedy lehce dohoníte.

Zakletá princezna

Ropucha (compfight.com)Za mazlíka můžete považovat i ropuchu obrovskou. V zajetí se dožije 20 let. Tato zákeřná žabka má za ušima. Tedy má za ušima boule naplněné jedem a na zádech spoustu bradavic. Jed obsahující bufotoxiny vylučuje v ohrožení. Ropuchu opravdu nelíbejte, princezna z toho nebude, leda tak otrava. Je to výborná domácí zbraň proti mouchám.

Jiné krásné exempláře

Mezi top domácí mazlíčky se dostalo i bezsrsté morče (skinny). Není úplně nahaté, chloupky najdeme aspoň na hlavě. Skinny je vhodný domácí mazlík pro alergiky. Oblíbený je také ještěr Blavor žlutý, dlouhý až 144 centimetrů. To už máte skoro hada, který také patří mezi oblíbence. Tak máte už svého favorita

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies