Tommy Lee - zmoudření bouřliváka?

Tommy Lee by jistě nepronikl do podvědomí takového množství lidí, kdyby nebylo jeho bouřlivých rozchodů a opětovných návratů k sex symbolu devadesátých let, Pamele Anderson. V poslední době to však vypadá, že v něm vítězí srdce muzikanta.

Snímek zachycující polonahého muže

Tommy Lee - zrod bouřliváka

Horká krev a nespoutaná povaha Tommyho by se dala zřejmě vysvětlit jeho narozením. Přišel totiž na svět jako Tommy Lee Bass v Aténách. Potomek řecké miss a amerického vojáka se pouhý rok po svém zrození přestěhoval s rodiči do Spojených států. Svou první dětskou bicí soupravu dostal už ve svých čtyřech letech, ale ten správný zápal do hudby v něm nastarovalo objevení kapel Deep Purple, Led Zeppelin a Kiss. I když bubnoval ve školní kapele (a kromě toho bral lekce klavíru), stále silněji v něm rostla touha po založení skutečného rockového bandu.

Mötley Crüe a Tommy Lee - nerozdělitelné pouto

První opravdovou skupinou, ve které přiložil ruce k dílu, byli Suite 19. Ti však měli pouze lokální dopad a prakticky by nestáli za zmínku, kdyby je jednoho večera neviděl v akci jistý Nikky Sixx, v té době už celkem schopný baskytarista. Ten hledal vhodné spoluhráče pro novou kapelu, do níž chtěl kromě pořádné porce rocku a metalu vložit i velkou dávku show ve stylu Kiss nebo Alice Coopera. Jak viděl Tommyho, věděl, že má svého muže. Nedlouho poté se k dvojici Lee - Sixx přidal kytarista Mick Mars a zrod Mötley Crüe byl zpečetěn příchodem Vince Neila, bývalého Tommyho spolužáka. V této sestavě vydali v roce 1982 debutovou desku Too Fast for Love, aby ji do konce osmdesátých let následovaly čtyři další, pro mnohé fanoušky nejkultovnější (Shout At the Devil, Theatre of Pain, Girls, Girls, Girls a Dr. Feelgood).

Sex, drogy a Tommy Lee

Úspěch Mötley Crüe se samozřejmě projevil i jinak než jen v prodejích desek a naplněných koncertních arénách. Kapela usilovně pracovala na své image pravých rock´n´rollových spratků a dávky alkoholů a drog se zvyšovaly, stejně jako zástupy všeho schopných slečen, které se kolem nich točily. Při jednom takovém dýchanku se chlapci rozhodli projet auty a zlitý Vince Neil zavinil smrt bubeníka spřízněných Hanoi Rocks. Možná i proto se Tommy Lee rozhodl, že si za ženu vezme herečku Heather Locklear. Zřejmě si myslel, že mu manželství uklidní život. Jenže to se velice pletl.

Tommy Lee a Pamela Anderson

Jeho osudová žena ho totiž teprve čekala. Plavčice s bujným poprsím z Pobřežní hlídky Pamela Anderson a potetovaný přidrzlý a všemi špatnými pověstmi opředený Tommy Lee, to bylo a občas stále ještě je výživné téma snad pro všechny, kdo umí číst a slouží jim sluch. Zamilovaný páreček se občas pohádal, rozkmotřil, poté zase dal dohromady, pak zase Tommy přiložil pěst k dílu a začalo to nanovo. V roce 1998 si za domácí násilí šel dokonce sednout na půl roku do chládku. V tomto nekonečném seriálu rozchodů a udobřování spolu stačili zplodit dvě děti a taky pikantní video, díky němuž tento pár musel zaregistrovat i ten zbytek, co číst neumí a je úplně hluchý. Mezitím Tommy společně s Mötley Crüe natočili bezejmenné album bez Vince Neila, se kterým se prý definitivně rozešli. Vydrželo jim to přesně do roku 1997, kdy vyšlo "comebackové" Generation Swine.

Tommy Lee na volné noze

Modřiny a monokly na Pamelině těle už patřily v roce 1999 minulosti a vypečený páreček se překvapivě dal znovu dohromady. Tommy to na druhou stranu vyvážil odchodem ze své rodné kapely a založením poněkud moderněji znějícího bandu Methods of Mayhem. Až na pár zarytých příznivců Mötley Crüe, které zřejmě po kombinaci rocku, hip-hopu, rapu a elektroniky stihl infarkt, se většina zainteresovaných shodla na tom, že Tommy je schopen se etablovat i jinak než jako bubeník a příležitostný opilec, manžel a herec domácích necenzurovaných videí. To dokázal o tři roky později, kdy vydal pod svým jménem další zajímavou i když konzervativněji znějící kolekci Never a Dull Moment. Ta jakoby dokumentovala postupný přerod Tommyho Lee v hodného chlapce, protože jak se nechal slyšet, více než sex ho zajímá sledování vzácných druhů rybek a pak už byl jen krůček k prohlášení, že jedině muzika v něm dokáže zanechat hlubší stopy a rozdmýchat jeho vášně. Ať už je to jakkoliv, v loňském roce se vrátil do řad Mötley Crüe a podle všeho to vypadá, že už pohřbenou kapelu táhne společně s Nikky Sixxem opět strmě vzhůru a nedávno vydal svou další řadovku, která ho představuje jako sice poučeného ale stále rozpustilého rockera, který se přes čtyři křížky na krku stále výborně baví v epicentru hudebního businessu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies