Tanky - historie tanků

Tank je obrněné vozidlo, které je schopné překonat obtížný terén. Byl vytvořen britským podplukovníkem, jako prostředek k prolomení stavu obležení, který panoval na západní frontě.
Fotografie zachycující tank

Historie tanku

Kořeny tanku sahají k pásovým traktorům, které se poprvé objevily v první polovině devatenáctého století. Na základě těchto traktorů vznikly v roce 1914 první plány na vytvoření tanku. V červnu 1915 byly předvedeny výhody tanku, který je schopen překonat ostnatý drát i užší zákopy a na základě této demonstrace byly v prosinci 1915 stanoveny podmínky, které musí tank splňovat. Což znamenalo, že musel dosahovat rychlosti minimálně 6 km/h, překonat pět stop široký zákop a pět stop vysokou překážku, být odolný proti lehkým pěchotním zbraním.

První tank

První tank vážil 14 tun, měl spalovací motor, dosahoval rychlosti 3 mile za hodinu a ke všemu nedokázal překonat zákopy.

První bojeschopný tank

První tank, který mohl být nasazen do boje byl stvořen v lednu 1916 v Británii. Nezávisle na něm probíhaly pokusy o stvoření tanku i ve Francii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Není fotbal jako fotbal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies