Support Lesbiens a Wohnout vydávají nová alba

Jedni otmítají zpívat česky, ti druzí se zase nehodlají zbavit skejtu a lehce dadaistických textů. Support Lesbiens a Wohnout znamenili čerstvou krev v českých rockových vodách a shodou okolností letos vydávají nová alba.

Černobílá fotografie hudební skupiny Support Lesbiens

Support Lesbiens - hlavou zeď prorazíš

Support Lesbiens začínali v roce 1992 jako crossoverová kapela, která vydala dvě vydařené desky So What a Medicine Man. Už tehdy zpěvák Kryštof Michal psal pouze anglické texty, což se k tehdy víceméně klubové kapele hodilo. Support Lesbiens se však v roce 1996 na dva roky rozpadli.

Opětovný návrat na scénu definitivně potvrdilo třetí album Regeneration?, které bylo proti původním dvěma deskám sofistikovanější, opět však anglicky zpívané. Ačkoliv z toho důvodu jim nedávali mnozí šanci na prosazení v rádiích, singl „Bet My Soul” toto radikálně změnil.

Nalaďte si Support Lesbiens

Že se dá v českém éteru prorazit i bez rodné řeči, potvrdilo album o rok později album Tune Da Radio, z kterého Support Lesbiens vytáhli spoustu úspěšných singlů. Následovala ho deska Midlife a v letošním roce vychází novinka Euphony and Other Adventures, přičemž singl English Stereo už poctivě rotuje ve většině českých rádií.

I když mnozí kritizovali Support Lesbiens za to, že na svých posledních albech vyměkli, neexistuje moc kapel, které by přistupovaly ke své tvorbě tak šikovně, že jsou snesitelní jak pro rockery i milovníky středního proudu a navíc by měly tak výrazného frontmana jako je Kryštof Michal.

Wohnout - skejťáci popáté

I Wohnouti se letos chystají vydat svou už pátou desku. Kapela, která je proslulá svými dost ulítlými texty a hudbou, která čerpá z odkazu amerických klasiků Suicidal Tendencies, vydává svá alba pravidelně od roku 1998, kdy vyšla prvotina Cundalla.

Wohnout jsou stále trochu v ústraní od hlavních mediálních proudů, za to je však předchází pověst skvělé koncertní kapely, která všechny své blbůsty hravě zvládá s nadhledem i naživo. Jejich záliba v jízdě na skejtu, funky a taky nějakého toho kvalitního hulení je známá a určitě se prolne i na nové desce, která se jmenuje opět tradičně wohnoutovsky - Polib si dědu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Strážci Galaxie aneb Marvelovská sci-fi komedie
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies