Strážce - recyklujte akční hrdiny

Do kin přichází další pokus, jak oživit řemeslo klasických napínavých filmů, kde štvaný hrdina nakonec ke svému štěstí nebo pomstě dojde. To, že Michael Douglas obstojí je jasné, ale obstojí tyto filmy v současné záplavě snímků?

Snímek zachycující dva muže v oblecích

Strážce - kdo příště?

Hleděli jsme na ně vždycky s určitou úctou, ale i ironickým úšklebkem v koutku úst. Sylvestr Stalone, Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal, Dolph Lundgren, Jean-Claude van Damme, Harrison Ford a další hrdinové filmů z osmdesátých a devadesátých let. Vždy různě potrhaní, více či méně zkrvavení, ale pokaždé vítězní a nezlomení. A nyní, když filmový průmysl hledá témata, kterými by vytrhl zmlsaného diváka z jeho sesle, se tito pánové snaží o návrat či alespoň důstojné rozloučení se žánrem.

Strážce - co scénárista dovolí

Dalším neohroženým, který se vrací do velkého světa politických a špionážních her, je Michael Douglas. Strážce měl vycházet z úspěšného televizního seriálu 24 hodin. Tenhle záměr se rozhodně nepodařilo dodržet, i když ve filmu hraje i Kiefer Sutherland, takto představitel Jacka Bauera z uvedeného seriálu.

Strážce je totiž naprosto klasickou ukázkou thrillerů, které se točily před několika lety. A to je po scénaristické stránce téměř nadlidský úkol, aby takovýto snímek dostal nějaký neočekávaný impuls.

Strážce - tradiční zápletka s tradičním hrdinou

Nemá smysl se moc zmiňovat o ději Strážce. Stačí, když napovím, že Michael Douglas zde představuje naprosto špičkového člena ochranky Bílého domu Petera Garrisona, který má dokonce na svědomí záchranu nejvyššího muže USA.

Garrison se (samozřejmě) zaplete do podivuhodného případu, který na počátku vypadal jako pouhá pomoc kolegovi. Poté už po něm jdou prakticky všichni. Má cenu pokračovat?

Přes výše řečené je však Strážce stále ještě docela vyvedený film,

který vás určitě pobaví, ale jeho jistotou je pravidelné opakování o pátečních a sobotních večerech tak za dva tři roky.

Ještěže ten Douglas aspoň dokáže stárnout důstojně, ale další podobná role už by mohla být opravdu do očí bijící recyklací.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Umění nebo perverze – kde je hranice?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies