Staňte se miláčkem kolektivu

Aby vás v kolegové v práci považovali za oblíbeného, nemusíte nutně sršet humorem a kývnout na každou žádost o pomoc.

Logo znázorňující kolektiv v oblecích

Udržujte dobré pracovní vztahy

Pro udržení dobrých pracovních vztahů je třeba být k lidem nejen zdvořilý a milý, ale také upřímný. Nevyslovujte něco, co není pravda, jen abyste byli oblíbení. Pracovníci váš herecký talent snadno prohlédnou. Patříte-li mezi vedoucí pracovníky, chvalte přede všemi, ale kritizujte jen mezi čtyřma očima.

Ctěte svého nepřítele

Vždy se v kolektivu najde někdo, kdo vám k srdci zrovna nepřiroste. Pravidlo asertivního chování ale zní: „Cti svého nepřítele“. Silnější není ten, kdo druhému podkopává nohy, ale ten, kdo je schopen dostat se na výsluní čistou cestou. S názory protivníka nemusíte souhlasit, ale pokuste se je respektovat.

Střežte své soukromí

Je běžné, že se lidé v práci navzájem svěřují se svými osobními problémy – pozor ale, abyste nezašli příliš daleko. Vždy se najde někdo, kdo toho může zneužít! Ne vždy také kolegy baví vaše osobní problémy poslouchat – sami jich mají víc než dost!

Flirtování na pracoviště nepatří

Ačkoliv až 50% partnerských vztahů vzniká na pracovišti, ponechejte si flirtování na popracovní dobu. Pozor také na to, s kým a před kým flirtujete – primitivními vtipy se můžete jen shodit.

I vzhled ovlivňuje vaší kariéru

I to, jak se oblékáte, ovlivňuje, jak vás lidé vnímají. Vyvarujte se extrémního upřednostňování černé barvy – budete působit nepřístupně. Oživte občas své oblečení zelenou, modrou nebo žlutou. Nebuďte příliš extravagantní a pěstujte si celkově upravený vzhled.

Pomáhejte svým kolegům

Vycházejte svým kolegům vstříc, ne však na úkor vlastního dobra. Pokud nevíte, kde vám pro přemíru práce hlava stojí a ještě si k tomu přiberete práci za kolegu, který se stará o nemocné dítě – musíte si uvědomit, že nejste služebníčkem a že i kamarád má právo pomoc slušně odmítnout.

Buďte pozitivní

Snažte se být raději pozitivní než jen na všechno naříkat. Kolegové potřebují v týmu někoho, kdo jim i v té nejhorší chvíli dokáže dodat odvahu a dobrou náladu – proč byste to nemohl být zrovna Vy?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies