Špatný pohovor - chyba nemusí být jen na vaší straně!

Pracovní pohovor (výběrové řízení) je vždy o obou stranách. Osoba, která vede pohovor, a uchazeč o práci. Když ale personalista či odpovědná osoba za výběrové řízení vede pohovor špatně, uchazeč to už moc neovlivní.

pohovor

 

Jak by personalista neměl vystupovat?

 

  • Neměl by svým mluvením zabrat většinu času.
  • Personalista není připraven.
  • Vůbec se jim nedovoláte.
  • Neměl by se pokládat za generála. Někdy chce jen zvětšit své ego.

 

Zkušený personalista se pozná podle toho, že pokládá otázky, na které se uchazeči mohou více rozmluvit. Personalista, který mluví až příliš, většinou zakrývá svou nervozitu plynoucí z jeho neznalosti či nedostatečné připravenosti. V takovém případě se snažte alespoň stručně “vypíchnout” ty nejdůležitější informace o své osobě. Měl by o vás vědět přinejmenším základní informace. Pokud vás osloví jménem a prostudoval si váš životopis, svědčí to o jeho připravenosti.

 

Na personální oddělení byste se měli dovolat vždy. Je to jedna z jejich primárních povinností komunikovat s uchazeči o práci a se zaměstnanci. Jejich číslo by nikdy nemělo být utajené. Personální oddělení by vždy mělo dát vědět i neúspěšným uchazečům. Společnost tak dává najevo, že si těchto lidí neváží, když jim nestojí ani za pár minut, jenž zabere hromadný e-mail všem neúspěšným kandidátům.

 

Firmy často zapomínají na lidi, co ty životopisy posílají. Vidí jen třídění životopisů a pouhý papír. Arogance některých společností prostě nezná mezí. Takové společnosti působí dojmem nekultivovaného prostředí a špatném přístupu nejen k zaměstnancům, ale i ke svým klientům.

 

Výběrová řízení již většinou probíhají přátelskou formou, ale můžete se setkat s člověkem, který se domnívá, že o všem rozhoduje. Pokud vás chce neustále řídit a zpochybňuje všechno, co řeknete, tak buďte klidní. Možná si jen potřebuje zvětšit ego na někom, o kom se domnívá, že je pod jeho úroveň. Pořád se soustřeďte na svůj projev a “generálem” se nenechte ničím vytočit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies