Sparta a Baník o Pohár ČMFS

Pohár ČMFS dospěl ke svému vyvrcholení. Ve včerejších zápasech se rozhodlo o tom, že ve finalovém souboji se utkají dva tradiční a nesmiřitelní rivalové - Sparta Praha a Baník Ostrava.
Detailní záběr na fotbalový míč stojící na fotbalovém hřišti

O Pohár ČMFS Sparta s Baníkem


Oběma finalistům se letos v ligové soutěži určitě nedařilo podle jejich představ. Sparta se i přes příchod několika hráčů, kteří měli být výraznými posilami celku několikanásobného mistra, potácela spíše ve středu tabulky a ani návrat zlého hocha Tomáše Řepky ji nepomohl k lepší obranné činnosti. Mužstvo trenéra Grigy bylo stínem celků z minulých sezón, a proto je pro pražský tým finále Poháru ČMFS poslední možností, jak proklouznout do pohárové Evropy. Ve stejné situaci se v této sezóně nacházel i Baník Ostrava, který jen marně hledá mistrovskou fazónu z let 2003 a 2004. V závěrečném ligovém finiši se sice propracoval hned za Spartu na šesté místo, ale i tak na ni ztrácel pět bodů, na mistrovský Liberec dokonce devatenáct.

Pohár ČMFS - úterní semifinále


Je už nepsaným pravidlem, že prvoligové celky přidělují domácímu poháru menší důležitost než se u nich těší Gambrinus liga. Až teprve v případě hrozícího neúspěchu v domácí soutěži se celky soustředí na Pohár ČMFS. I proto se i v tomto ročníku probojoval až k branám finále druholigový Hradec Králové. Ty mu však definitivně uzavřel vítězstvím 2:0 Baník Ostrava. Oba góly vsítil Varadi. Sparta po dalším nepřesvědčivém výkonu nakonec stejným poměrem zdolala Brno, když za ni skórovali švýcarský útočník Lustrinelli a Kóňa.

Pohár ČMFS - finále na půdě mistra


Dva předchozí mistři ligy se o domácí pohár střetnou už tento pátek na půdě aktuálního ligového šampióna. Dá se předpokládat, že utkání v Liberci by mohlo zvednout prestiž této soutěže. Oba celky do duelu musí jít naplno, protože jinak pro ně zůstane příští ročník evropských pohárů jenom nesplněným snem. Baník navíc tento primát obhajuje, Sparta se z vítězství radovala v předchozí sezóně. I divácká kulisa by mohla trumfnout předchozí ročníky, protože jak fanoušci Sparty i Baníku patří k těm nejvěrnějším a nejpočetnějším, zároveň však k těm nejproblematičtějším. Lze jen doufat, že i z tohoto pohledu bude patřit finále Poháru ČMFS k tomu vydařenějšímu, co se letos událo v českém fotbale.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Strážci Galaxie aneb Marvelovská sci-fi komedie
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies