Samuraj.cz

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny

Petra Kubicová

Samuraj pro vás ve spolupráci s Film Europe s.r.o. připravil soutěž Vřískot 4. Ceny jsou vtipné a zajímavé. Můžete získat masku filmu a k ní dvě hororová DVD. Odpovězte na jednoduchou otázku: Ve kterém roce mohli diváci poprvé vidět horor Vřískot? Nápovědu naleznete ZDE. Své správné odpovědi nám zasílejte na známou adresu redakce@samuraj.cz nejpozději do 30. dubna 2011. Vyhrává každá stá správná odpověď. Více najdete v soutěžních podmínkách.

Přibližme si děj

Sidney Prescottová, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé, a svojí sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí.

Nejnovější pokračování kultovní série, která v 90. letech vnesla do světa hororu novou vlnu, napsal scénárista Kevin Williamson a režíroval mistr napětí a režisér předchozí trilogie Wes Craven. Filmovými hvězdami Vřískotu 4 jsou Neve Campbell, Courtney Cox, David Arquette, Emma Roberts, Hayden Panettiere ad.

Vřískot byl vždy o důmyslnosti. Wes Craven shledal pojetí Kevina Williamsona novátorským a odlišným a naprosto Vřískotovým. „Musíš přijít s něčím, co si zaslouží návratu,“ komentuje Craven vysoký standard, který nasadily předchozí díly Vřískotu. „Oslovuješ generaci mladých fanoušků, ale také generaci, která s tebou byla již třikrát, stejně jako desetiletí plné dobrých filmů. Musíš být tak minimálně stejně dobrý nebo ještě lepší než všechny tyto filmy.“

Jak se změnila krajina hororů za posledních 11 let, kdy byl natočen Vřískot 3, tak se změnily i životy hlavních postav. Dewey, Gale a Sidney se znovu objevují na plátně v naprosto odlišných a náročných fázích jejich životů. Sidney Prescottová napsala bestseller o překonání osobního traumatu. „Sidney našla způsob, jak se vypořádat se svou minulostí a rozhodla se pomáhat lidem, kteří by mohli mít určitým způsobem podobnou minulost. Na začátku filmu ji zastihneme na turné s její knihou,“ říká Campbellová.

Zatímco Vřískot 4 znovu spojuje ústřední herecké trio – Campbellová, Coxová a Arquette, zároveň představuje novou talentovanou skupinu mladých herců, která se setkává s duchem z minulosti. Mezi nové herecké tváře patří Emma Robertsová, Nico Tortorella, Hayden Panettierová nebo Erik Knudsen.

Vřískot 4 se natáčel během léta 2010 v Ann Argot, Michiganu. Natáčení přilákalo několik náruživých fanoušků série, kteří doufali zahlédnout Sidney, Gale, Dewea nebo Ghostface. Kouzlem Vřískotu je umění překvapit, takže všichni ze štábu zarytě mlčeli o mnoha tajemstvích a zvratech v jejich přísně střežených scénářích.

Craven se pak občas rozepsal o zkušenostech z natáčení a pozlobil tak své legie fanoušků na Twitteru. Stal se sám součástí technologie, kterou Vřískot 4 kritizuje. „Celou dobu při natáčení filmu jsem tweetoval,“ vzpomíná Craven. „Je tu řada takovýchto technických vymožeností, které ovlivňují naše světové události. O tom je velká část tohoto filmu. Celá generace má zcela nový nástroj komunikace.“

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.