Sluchátka - z jakých druhů můžeme vybírat?

Pokud milujete hudbu a na jejím poslechu jste skoro či úplně závislí, pak se musíte umět i obětovat pro ostatní ve vašem okolí. Když už si nemůžete pustit své oblíbené “pecky” přes reproduktory, tak si kupte sluchátka, ale vsaďte na kvalitu. Sice si připlatíte, ale váš sluch nebude tolik trpět.

Bezdrátová sluchátka

 

Ne každý má doma reprosoustavu, aby si mohl vychutnat své oblíbené písně bez použití sluchátek do uší. Nebo ji vlastní, ale kvůli spolubydlícího či rodinným příslušníkům to nejde zapnout vždy. A tady nastupují sluchátka. Díky nim se k vám dostane hudba a neotravujete tím okolí. Také si můžete vybrat mezi sluchátky s mikrofonem a bez mikrofonu. Jaké si ale koupit?

 

Druhy sluchátek

 

  • Profesionální - v call centrech, ve studiích i pro DJ.

 

  • Domácí

 

Domácí sluchátka můžou být audiofilská nebo také hi-fi sluchátka. Dále se dělí na velké a malé. Větším sluchátkům se často odborně říká cirkumaurální a těm menším - supraaurální. U velkých sluchátek se vám dovnitř vleze celé ucho a měkký okraj se pouze dotýká hlavy. Je to pohodlnější a zvuk je přirozenější a kvalitnější. Domácí sluchátka se také dělí na otevřené a uzavřené. Tady záleží na velikosti “mušlí”. Otevřené poznáte dle dírkované vnější strany. Má tam buď malé otvory či je povrch mřížkovaný. Otevřené vám dodají živější zvuk a uzavřené lépe přenášejí basy.

 

  • Přenosné

 

Z přenosných sluchátek určitě znáte - pecky, špunty či sluchátka s klipy. Také existují sluchátka s týlním mostem. Nejlevnějším typem jsou tzv. “pecky”, které jsou už mnohdy součástí balení s přehrávačem či s mobilem. Ale díky nízké ceně očekávejte menší kvalitu zvuku. Nijak zvlášť neodizolují zvuky z okolí a proto si neustále zvyšujeme hlasitost.

 

A jaké jsou následky? Zhoršujeme si sluch a později můžeme rovnou “přejít” na naslouchátko. Také se vyvíjí silný tlak na ústí zvukovodu. Hodí se spíše na krátkodobé užívání - třeba na sport. Špunty jsou podobné “peckám”, ale mají nástavce, jenž jsou ze silikonu či pěny a tudíž se vám budou lépe umisťovat hlouběji do zvukovodu a nebudou vás rušit okolní vlivy.

 

  • Bezdrátové

 

Do bezdrátových sluchátek patří analogové, digitální a sluchátka, které komunikují přes bluetooth. Mají ale i nevýhody. Musíte je pravidelně nabíjet a přenášejí zhoršenou kvalitu zvuku. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies