Samuraj.cz

Slezská Harta - ráj rybářů

Lukáš Kamp

Hledáte ideální místo pro dovolenou? Máme pro vás tip.Vodní nadrž Slezská Harta je přímo ideální jak k jednodenním, tak k dlouhodobějším letním pobytům s rodinou a přáteli. Není nad romantickou vyjížďku na loďce při západu slunce.

Dovolená u Slezské Harty - základní údaje o nádrži Povodí nádrže 464,1 km2 Délka hráze v koruně 540,0 m Max. výška hráze 64,8 m Celkový objem nádrže 218,7 mil. m3 Zásobní letní objem nádrže 182,0 mil. m3 Zásobní zimní objem nádrže 186,2 mil. m3 Retenční letní objem nádrže 29,2 mil. m3 Retenční zimní objem nádrže 24,9 mil. m3 Stálý objem nádrže 7,6 mil. m3 Délka záplavy údolí Moravice 13,0 km Délka záplavy údolí Černého potoka 3,5 km Šířka záplavy až 1,7 km Zatopená plocha 870 ha Zaručený odtok 3,95 m3/s Slezská Harta - tipy na rekreaci

Možností pro rekreaci se naskýtá opravdu velké množství. Půjčovny člunů a loďek najdete skoro v každé vesnici, za zmínku stojí Nová Pláň a především Leskovec nad Moravicí, kde je asi největší rekreačního vyžití. Při pěkném počasí pláže praskají ve švech, ale není problém najít klidné místo v této panenské přírodě, kde si můžete užít samoty a ničím nerušeného klidu. A co ubytování? O to není nouze, nabízí se spousta útulných penzionů a chat. Obyvatelé v těchto místech jsou milí a vstřícní ke všem rekreantům.

Slezká Harta- ráj rybářů

Ke Slezské Hartě se sjíždějí rybáři z celé republiky a o opravdu velké úlovky zde není nouze. Důkazem o tom, že se zde rybářům daří, je mimo jiné i hlava přes metr dlouhé štiky, která je vystavena v již zmiňovaném Leskovci nad Moravicí v místním penzionu. Každoročně jsou do Slezské Harty vysazovány desítky tisíc ryb. Ptáte se, co zde můžete lovit? Výběr je opravdu veliký, počínaje kapry, přes štiky až po obrovské i dvoumetrové sumce. Tak co, to už stojí za to, nemyslíte?

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.