Skvělé vychytávky pro rybolov

Nejdůležitější je dělat to, co nám přináší radost, co milujeme. Pokud jste tedy propadli rybolovu, poradíme vám, čím si můžete rozšířit svou rybářskou výbavu.

Rybolov

 

Brýle s polarizačním filtrem

 

Jestli tyto šikovné brýle nemáte, neváhejte a určitě si je pořiďte. Nebudete litovat. Budou se vám hodit nejen pro chytání ryb v noci, ale i přes den. Uvidíte totiž na větší vzdálenost. Dokonce zpozorujete ryby ze špatného úhlu i v lesknoucí se vodní hladině. Nejen, že zpozorujete rybu u hladiny i dálce 20 m, ale šetříte tím i své oči. Brýle s polarizačním filtrem seženete již od 200 Kč. Pokud nosíte dioptrické brýle, můžete si pořídit jen tzv. “klip”, který připnete na ty dioptrické.

 

Alarm (příposlech)

 

Díky připoslechu rychleji zjistíte pohyb u číhátka, jelikož se krásně rozsvítí či se z něj začne linout určitá melodie. Vybírejte ale důkladně. Nenechte se oblbnout množstvím žárovek (diod) ani počtem melodií. Jediná věc, která by vás měla zajímat je odolnost proti vodě.

 

Doplňky z retroreflexního materiálu

 

Koncová sestava je při nočním rybolovu opravdu špatně vidět. Pak hrozí, že si pošlapeme krmítko či se zamotáte do okolního porostu. Co by se ještě mohlo stát? Můžete si taky zapíchnout háček do prstu či oděvu. Retroreflexní materiál znamená, že je vyroben tak, aby odrážel světelné paprsky zpátky ke zdroji. Když na něj posvítíte, tak bude jasně zářit.

 

Takový materiál si můžete zakoupit ve formě textilních pásků či samolepících fólií. Textilní pásky znáte jistě z reflexních vest, jenž patří do povinné výbavy automobilů. Samolepící fólie se často využívá v reklamě a všimnout si ji můžete na vozidlech záchranné služby či policie.

 

Retroreflexní materiál se poprvé použil při nočním rybolovu na feeder (moderní způsob rybolovu). Tímto jasně svítícím materiálem pak můžeme polepit cokoliv, ale nejdůležitější asi bude číhátko a krmítko. Jestli nechcete nic poztrácet, můžete si polepit i ostatní věci, které pak raději umístěte za sebe, aby vás ta záře nerušila.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies