Sexuální abstinence jako původce zdravotních problému

Sex je prostě zdraví prospěšný. To vědí snad už všichni. Věděli jste, že kvůli sexuálního půstu můžete onemocnět?

muž

Pokud již nějakou dobu neprovozujete sex, můžete si přivodit jak fyzické, tak i psychické problémy. Někteří se bohužel sexu nevyhýbají dobrovolně. Mohou při něm pociťovat bolest nebo jen mají špatnou zkušenost.


Například byl partner příliš sobecký a žena tak nikdy nezažila orgasmus. Partner ji mohl ublížit neplánovaným análním sexem a ona se bojí, že se to bude opakovat. Bojí se toho i v případě, že už má dávno jiného partnera. Taky se může jednat o oběť znásilnění a podobně.


Mezi námi se ale najdou i takoví, kteří se této rozkoše zřeknou zcela dobrovolně. A nemusí to mít nic společného s náboženstvím a tím, že začnou sloužit bohu. Jaké jsou tedy aspekty života, kvůli kterým se někteří na nějaký čas vzdávají sexu? Patří tu úmrtí partnera či někoho blízkého, těhotenství a období po porodu, rozchod, nevěra či pouhý stres (například z práce, důležité zkoušky a podobně).

Muž a žena sedící v posteli

Potíže, které si můžete přivodit sexuální abstinencí

  • Neurotické potíže - bolesti hlavy, problémy se zažíváním a jiné
  • Obezita - K uspokojení dochází skrze sladkosti nebo neustálé přejídání. Jídlo je často považováno za náhražku jakýchkoliv problémů. Jídlem si vynahrazujeme především dlouhodobě odpíraný sex.
  • Narušená psychická pohoda (deprese)

Výhody sexu

Sex pomáhá zmírnit bolest. Ženám pomůže s premenstruačním syndromem a díky estrogenu, který je do těla uvolňován v průběhu sexu, si poradí i s migrénou.


Podle odborníků a různých výzkumů vám může sex prodloužit život. Když se prý muži milují alespoň 2x za týden, mají poloviční úmrtnost než takoví, kteří si užijí jen 1x za měsíc.


Díky sexu můžete rychleji zhubnout. Při sexu se vám zvyšuje tep, takže se vaše tělo změní na účinný spalovač tuků. Jen pro srovnání - jedním pohlavním stykem spálíte přibližně stejný počet kalorií, jako když se projedete 15 minut na kole.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies