Sean Paul míří ke hvězdám

Sean Paul je člověk, který dostal dancehall do všech rádií. Během posledních několika měsíců se téměř celý svět roztančil v jamajských rytmech. I komerční rádia a televize pochopili čím dál větší oblíbenost dancehallu mezi mladými lidmi.

Americký rapper Sean Paul na své propagační fotografii

Sean Paul

Datum narození: 8. ledna 1973
Místo narození: Jamajka
Znamení: kozoroh

 

Sean Paul měl to štěstí, že jeho rodiče, kteří v sobě nosí jamajskou, čínskou i portugalskou krev, si žijí na místní poměry docela slušně. Jeho matka je místní malířkou a otec obchodník, takže Sean vyrůstal v klidu a pohodě, daleko od městského gheta.

 

 

 

Od svých třinácti let vyrůstal jen se svou matkou, protože jeho tátu zavřeli do vězení, a to za nešťastných okolností.

 

 

Po svých rodičích měl vlohy ke sportu, a tak jezdil již ve svých čtrnácti závodně plavat na nejrůznější závody v oblastech Jamajky. A díky tomu se také dostal na Barbados, Trinidad, do Portorika či Mexika. Svého času byl dokonce členem národního týmu ve vodním pólu.

 

 

Sean Paul navštěvoval prestižní střední školu se sportovním zaměřením. Poté studoval na vysoké škole se specializací na obchod a hotelový management, ale po dvou letech to nevydržel. Chvíli pracoval jako pokladník v bance a kuchař, pak ho učarovala kultura jamajského dancehallu.

 

První demo Seana Paula

V roce 1994 natočil Sean své první demo. Jakmile si ho poslechl jeho táta, ukázal ho svému kamarádovi, kterým byl Cat Coore z kapely Third World. Tomu se nahrávka líbila a tak Seana pozval do opravdového studia. Sean Paul získal více sebedůvěry a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

Sean Paul míří ke hvězdám

Sean Paul je zpěvák, který propojuje hip hop a dancehall tak zajímavě, že se jeho singly jako je Like a glue, Get busy a Gimme the Light drží už několik měsíců v médiích. Držitel Grammy za reggae album roku, tak nahradil Shaggyho. Sean Paul prostě na sobě zapracoval a jeho neustálý posun nahoru ukazuje na velký potenciál.

Sean Paul – objev roku 2003

Sean Paul se stal největším hudebním objevem roku 2003. Jeho album Dutty Rock se prosadilo na obou stranách Atlantiku a v tehdejší době se dokonce stalo nejúspěšnějším warnerským titulem na starém kontinentu. A to vše jen díky jeho megahitu Get Busy, který se stal teprve druhou reggae skladbou v historii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies