SAZKA – přehled pro začátečníky

Myslím, že při slově SAZKA se téměř každému vybaví teploměr, ze kterého tryskají peníze a následné částka, kterou může získat výherce aktuálního Jackpotu. Přínášíme základní přehled jak si vsadit i trochu náhledu do historie.

Fotografie bankovek Euro

SAZKA – co si takhle vsadit?

Automaty sazky jsou pro náš naprostou samozřejmostí, stejně jako její logo u mnoha sportovních akcí. Reklama na Jackpot s mnoha milióny už nám možná také trochu zevšedněla. Ale všechno má svůj počátek a i SAZKA si prošla bouřilivým vývojem.

SAZKA – vznik

Oficiální založení původně státního podniku se datuje v roce 1956. SAZKA je v podstatě pokračovatelem Státní sázkové kanceláře. Ta však fungovala na jiných pravidlech a přes svou velkou oblíbenost a zisky byla po několika letech zrušena. SAZKA, narozdíl od své předchůdkyně, měla dlouho přesně stanovené výhry.

SAZKA a sportka

Zatímco v případě Sazky jakožto hry šlo o sázky na různá sportovní utkání, Sportka přinesla úplně jiný trend a také úplně jiné tržby. Šlo o novou hru se sázením na čísla.

SAZKA – pravidla Sportky

SAZKA – Sportka a počet čísel

Sázející tipuje šest čísel ze čtyřiceti devíti. Na jedné sázence je možno vybrat až deset různých kombinací. Počet sázenek na jedno slosování je neomezen.

 

SAZKA – Sportka a tahy

Hraje se ve dvou tazích, přičemž můžete vyhrát jak v prvním, tak v druhém. Oba tahy se provádí při každém slosování.

 

 

SAZKA – Sportka a slosování

Slosování jsou standardně dvě, jedno ve středu a druhé v neděli. Můžete si vsadit jenom na jedno, nebo na obě. Na jedné sázence si takto můžete předplatit až šest opakování stejné kombinace.

 

SAZKA – Sportka a náhodný tip

Při tomto způsobu sázení nemusíte vyplňovat tiket. Stačí jen nahlásit, na které slosování chcete hrát, kolik opakování a sloupců. Přístroj sám náhodně vygeneruje čísla, která vám vytiskne na stvrzenku.

SAZKA – maximální výhry a jejich vývoj ve Sportce

Když Sportka začínala, maximální výhra byla 40 000 tehdejších KČS. Ta se postupně zvedala, nejdříve na 80 000, poté v roce 1965 dokonce na 200 000. V roce 1984 se tato částka navýšila o 100 000 a na počátku devadesátých let se maximální výhra usídlila na hodnotě 500 000 KČS! Od 4. února 1991 je výše výher neomezená.

 

SAZKA – Sportka a Jackpot

Byl zaveden v roce 1993. Pokud nikdo nevyhraje 1. cenu, částka, jenž zbyde se přesune do dalších sázkových bojů. Stále a stále, dokud někdo výhru v prvním pořadí nezíská. Získá tedy nejen standardní výhru, ale i celý Jackpot.

 

 

SAZKA – historicky největší výhry (Sportka)

Zatím největší jednotlivou výhru si odnesl v roce 2003 tipař, který se obohatil o 112 931 592 Kč. Největší Jackpot padl v roce 2002, kdy si dva výherci rozdělili částku ve výši 148 miliónů

 

 

SAZKA – Sportka další hry

Kromě Sazky, kdy se sází na sportovní utkání a klasické číselné loterie Sportky existuje ještě několik her, které společnost SAZKA provozuje.

 

 

SAZKA a Štastných deset

Lze si určit výši sázky, tím pádem i výši výhry. Nejvyšší výhra je 40 milionů Kč. Losování probíhá každý den, příčemž se losuje 20 čísel z 80.

 

 

SAZKA a Šance milion

Součást některých tiketů, sází se na jeho šestimístné číslo.

 

 

SAZKA a Euromilióny

Tipuje se 7 čísel z 35 a 1 číslo z 5. Losování probíhá jednou týdně.

 

 

SAZKA a Stírací losy

Sazka v současnosti vydává kolem pěti druhů těchto losů s různou pravděpodobností výhry.

 

 

SAZKA a KENO

Sázející může vsadit na jedno až sedm čísel v rozmezí od 1 do 56. Losuje se vždy 12 čísel, vyhráváte vždy pokud se alespoň některá čísla shodují s vylosovanými. Maximální výhra je 1 000 000, což ovlivňuje jak výše vaší sázky, tak počet tipovaných čísel. Vyhlášení je co 5 minut.

 

 

SAZKA a související zákony

Jakékoliv sázení se řídí podle zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jinách podobných hrách.

 

 

SAZKA jako sponzor

Sponzorské finanční dary pravidelně udílí společnost v těchto oblastech: kultura; zdravotní, sociální a charitativní oblast; věda a výzkum.

 

 

SAZKA – kde si vsadit?

Kdekoliv, kde uvidíte logo SAZKA, tam bude umístěn i sázkový terminál.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies