Samsung Wave – smartphone s novým operačním systémem

Novinka od společnosti Samsung překvapí stylovým designem, AMOLED displejem, videi v HD rozlišení a také vlastním operačním systémem. Přečtěte si o Samsung Wave více informací v našem dnešním článku.

Mobilní telefon značky Samsung Wave

Stylový design pod taktovkou Samsungu

Smartphone o rozměrech 118 x 56 x 10,9 milimetrů a hmotností 116 gramů překvapí dokonale propracovaným designem, kterému dominuje kovový kryt telefonu s oleofobním potahem, jenž zamezuje tvorbě škrábanců a otisků prstů, kvalitní dotykový displej a QUERTY klávesnice.

Kvalitní displej typu Super AMOLED

Za zmínku stojí displej typu Super AMOLED s úhlopříčkou 3,3 palce, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Displej nabízí perfektní zobrazení a jasné barvy, je dobře čitelný na přímém slunečním světle. Navíc je vyroben z tvrzeného skla, čímž je zamezeno vzniku škrábanců a také tvorbě otisku prstů na něm (také díky oleofobnímu potahu).

Operační systém Bada

Novinka obsahuje nový operační systém Bada (z korejštiny přeloženo - Oceán)) od společnosti Samsung, který nahradil dosavadní TouchWiz (ten u novinky nalezneme také), Android a Windows Mobile 7. Ale i s těmito operačními systémy Samsung nadále počítá.

Fotoaparát a HD videa

U nového Samusungu nalezneme pětimegapixelový fotoaparát s funkcí touch-focus (tato funkce umožňuje, že si můžeme na dotykovém displeji označit místo, které chceme zaostřit). Samozřejmostí je také blesk, stabilizátor obrazu, funkce detekce obličeje a nebo možnost zapsání do fotografie místo pořízení s pomocí GPS navigace. Videa lze pořizovat v rozlišení až 1280 x 720 obrazových bodů, navíc Samsung Wave dokáže přehrávat videa ve formátech DivX a XviD, také podporuje prostorový zvuk formátu 5.1.

Paměť a procesor

Uvnitř nalezneme výkonný procesor taktovaný na frekvenci 1 GHz, podporující multitasking a vylepšené grafické rozhraní. Samsung nabízí v základu vestavnou paměť 2GB, kterou lze rozšířit s pomocí paměťových karet typu microSDHC až o 32 GB. Díky multi-touch lze ovládat smartphone hned několika prsty najednou.

Práce s internetem

Na internet se lze připojit přes rychlé datové přenosy HSDPA, HSUPA a wi-fi. Příjemným překvapením je internetový prohlížeč Dolfin Browser 2.0. Jako první mobil na trhu nabízí Wave Bluetooth ve verzi 3.0.

Dostupnost a cena

Samsung Wave se začne prodávat v dubnu letošního roku. Jeho cena se bude pohybovat okolo 10 tisíc korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies