Sám sobě urologem...

Samovyšetření pohlavních orgánů by mělo být běžnou součástí osobní hygieny. Zkontrolováním velikosti, citlivosti, vzhledu pokožky a jiných změn můžete odhalit včas skryté zdravotní potíže.

Černobílá fotografie odhalených dvou mužských těl

Samovyšetření varlat

Varlata jsou párový orgán, uložený v šourku. Zdravá varalta jsou volně pohyblivá a při pohmatu nebolestivá. Jejich vyšetření by mělo být součástí osobní hygieny každého muže. Díky pravidelnému samovyšetření se naučíte zjistit případnou chorobu včas.

 

Nejčastějšími příznaky onemocnění varlat je zvětšené nebo naopak zmenšené varle, ztvrdnutí varlete, bolest, bulky, hrbolky a jiné nerovnosti. Onemocnění signalizují také prosvítající modré cévy v horní části varlete, tekutinou vyplněné zvětšené nadvarle, nahuštěná ložiska ve varlatech.

Samovyšetření varlat - jak na to

Postavte se před zrcadlo a porovnejte tvar a velikost obou varlat. Poté zkontrolujte případné změny na kůži šourku a pohmatem zjistěte, zda je šourek lehce pohyblivý, nebolestivý a bez bulek. Prohmatávejte jemně mezi palcem a ostatními prsty. Samovyšetření varlat provádějte alespoň jednou měsíčně a při nálezu jakékoliv změny navštivte lékaře. Podcenění situace byste mohl později litovat.

Samovyšetření prostaty

Pozorováním ejakulace a prohlídkou semene můžete mnohá onemocnění prostaty odhalit sami. Každý problém s ejakulací souvisí s prostatou. Hlavními příčinami onemocnění prostaty je slabá ejakulace, atypická chuť semene a neschopnost erekce – impotence.

Slabá ejakulace

Pokud semeno při ejakulaci nestříká dost daleko, vaše prostata je slabá a není tedy zcela zdravá. Také množství a vzhled semene indikuje stav prostaty. Pokud je množství menší než jedna lžíce, je na světě problém. K urologovi spěchejte také je-li vaše semeno průhledné a řídké, při ejakulaci nestříká, ale kape. U zdravých mužů vystřikuje až metr dlouhým obloukem.

Atypická chuť semene

Zdravé semeno chutná mírně nasládle a má lehce kvasinkový zápach. Pokud je váš materiál příliš hořký nebo slaný, signalizuje skrytý zdravotní problém. Příliš slané semeno často indikuje pohlavní chorobu, hořké nebo zapáchající rybinou svědčí o silné koncentraci jedů v těle. Tento problém mají hlavně neobřezaní muži.

Neschopnost erekce – impotence

Pokud nejste schopni dosáhnout uspokojivé erekce, ačkoliv se cítíte duševně i tělesně zdraví a jste psychicky v pohodě, může být na vině skrytá choroba. Většinou je za impotenci zodpovědná prostata.

 

Samovyšetření penisu

Kromě samovyšetření varlat a prostaty nezapomínejte denně kontrolovat také změny na penisu – zejména hrbolky, pupínky, zda lze lehce a bezbolestně předkožka přetáhnout přes žalud, zda není pokožka zarudlá. Jasným ukazatelem onemocnění je výtok a nepříjemný zápach.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies