Revoluční novinka - hry ovládané myšlenkami!

Ano, je to tak. Neděláme si z vás legraci. Již letos si můžete zahrát hry, které se ovládají myšlenkami. Zběsilému bušení do klávesnice dáte brzy sbohem. Jak se vám taková představa líbí?

Fotografie PC volantu a pedálů k ovládání počítačových her

Ovládání her myšlenkami - největší revoluce ve světe her

Před pár lety bychom si řekli, že ovládat hry nebo cokoli jiného pouze svými myšlenkami je jen sci-fi, které se v realitu nikdy nezmění. A dnes? Naše moderní doba je natolik pokročilá, že i nereálné věci se stávají reálnými…

EPOC – jak to vlastně celé funguje?

Jak je možné, že hry budeme moci ovládat pouze a jen svými myšlenkami? Možná si říkáte, že to přeci jen tak lehce nepůjde. Ano, něco k tomu zapotřebí přeci jen je. Jedná se o speciální headset (sluchátka vybavená mikrofonem) zvaný EPOC.

 

Disponuje celkem šestnácti senzory, které měří elektrickou aktivitu v mozku. To umožňuje hráči pohybovat předměty na obrazovce pouhým myšlenkovým zaměřením se na ně.

Nápad vznikl v Austrálii

Speciální ovladač vzniká v současné době v Austrálii. Autoři jím chtějí nahradit všechny dosavadní herní periferie jako jsou například klávesnice, myš, joystick, gamepad či dosud nejvyspělejší doplňky k Nintendu Wii.

 

I přes četné ohlasy skeptiků dokázal Emotiv (australská společnost, jenž EPOC vytvořila - mezi týmem specialistů je i proslulý neurolog Allan Synder), úspěšně projít řadou testů, které dokázaly, že celý proces funguje a mozku neškodí.

 

Emotiv chce začít na adaptabilní a flexibilní konzoli Nintendo Wii, která je pro systém EPOC šitá přímo na míru. V budoucnu se můžeme těšit i na počítače a ostatní herní konzole ovládané myslí. Autoři očekávají, že první typy budou doplněny gestikulací prostřednictvím dalších ovladačů.

Kdy bude EPOC k mání?

Máte zájem o tento skvělý výrobek? Počkejte si do konce roku, kdy by měly být dokončeny všechny testy. Pokud se vše povede tak, jak to mají jeho tvůrci v plánu, můžete se těšit na nový a ještě lepší herní svět.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies