Prožijte vánoční večírek důstojně a bez trapasů

Ono vánoční večírek je především párty, na které byste se měli bavit a užívat si nadcházejících vánočních svátků. S tím užíváním byste to však neměli přehnat, abyste si na večírku neuřízli pořádnou ostudu. Poradíme vám, jak vánoční večírek přežijete bez úhony.

Prožijte vánoční večírek důstojně a bez trapasů

 

  • Vánoční večírek - plánování

 

Pokud se budete účastnit vánočního večírku v roli ředitele, je jen na vás, jak tento večírek zorganizujete a koho na něj pozvete. Možná se teprve rozhodujete, zda vůbec bude nějaký vánoční večírek, věřte ale, že to je perfektní příležitost lépe poznat své zaměstnance. Jde hlavně o utužení vztahů mezi kolegy, což je přínosem pro každou firmu.

 

Jestli má vaše společnost více různých oddělení, měli byste pozvat všechny zaměstnance daných oddělení, pro které tento večírek pořádáte. Neměli byste zapomínat ani na asistentky či recepční. A určitě také popřemýšlejte o tom, jestli tam pozvete čistě jen zaměstnance nebo pozvání rozšíříte i na jejich partnery či partnerky.

 

  • Zahájení a ukončení večírku

 

Večírek je většinou zahájen 20 minut po oficiálním začátku. Ředitel či pověřený vedoucí nějakého oddělení pronese krátký proslov, ve kterém ostatní přivítá a následně vysloví výzvu k zábavě a občerstvení.

 

Říká se, že šéf by měl večírek opustit právě “v tom nejlepším”, aby umožnil ostatním svobodnější zábavu a také kvůli zachování důstojnosti. Ostatní by se měli vyvarovat pozdějšího odchodu, kdy už začnou zhasínat světla nebo už personál začíná uklízet.

 

  • Zvolte vhodné oblečení, alkohol pijte v menší míře a zvažte i to, o čem se chcete s ostatními bavit

 

Pokud na pozvánce neuvidíte, že se jedná o večírek, kde můžete přijít v neformálním oblečení, pak uděláte nejlépe, když si vezmete konzervativní večerní oblečení. Díky tomu vám nehrozí, že byste překročili nějaké stanovené meze a ani si tím nepokazíte svou pověst.

 

Pamatujte, i když jde o večírek, pořád se nese v pracovním duchu. Alkohol pijte jen s mírou a snažte se při rozhovorech s kolegy nezabřednout do příliš intimních rozhovorů. Přehnané komplimenty nebo příliš důvěrné informace, které se rozhodnete sdělit ostatním, vám spíše uškodí.

 

To platí i v případě, že se rozhodnete vyvolat konflikt. Večírek není vhodnou dobou k řešení různých křiv či problémů. A také mějte na paměti, že pokud vyprávíte o vašem soukromí, bude to jistě v tu nejméně vhodnou chvíli “vytaženo proti vám”.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Christina Aguilera ft. Cher aneb Hříšný tanec 3
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies