Proč zůstat single

Jednou z největších lží, kterou se nám ženský vytrvale snaží vštípit, je to, že je potřebujeme. Když jsme zrovna bez trvalé životní partnerky, máme se cítit mizerně a osaměle, abychom radši udělali všechno, co po nás ženský chtějí, jen abychom si co nejrychleji uvázali na krk další z nich. Samota vám ale dá jednu věc, kterou opačné pohlaví není schopné nabídnout: svobodu. Čtěte dál a zjistíte, o co všechno kvůli ženám přicházíte.

Fotografie muže s roztaženými pažemi sedícího na vrcholku kopce a pozorující moře

Svoboda není klišé

Zdroj: crazynfunny.comMožná rovnou namítáte, že s tou svobodou se to jen tak říká, že to je právě jenom výmluva. Výmluva těch, kteří si nejsou schopní najít partnerku, a tak se té výmluvy zoufale drží, aby si rovnou nehodili mašli. Pokud ale nejste ten ztracenej typ, co potřebuje, aby mu někdo jinej neustále říkal, co má dělat, měli byste být schopní si vzpomenout, že bez vztahu se ženskou probíhalo vaše rozhodování úplně jinak. A to na všech úrovních, od těch nejtitěrnějších zbytečností, až po nejzásadnější životní rozhodnutí. Tak schválně, začněme u nějaké blbosti, třeba oblíkání. Když jste s holkou, na co myslíte, když vybíráte, co na sebe Samozřejmě na to, jestli se jí to bude líbit. Je pak úplně jedno, že vám se líbí třeba tričko s lebkou, když vás ona chce vidět v bílé košili. Stejně tak je to se střihem vlasů nebo stylem vousů. Pokud si chcete holku udržet a jí se zrovna líbí, když máte krátké vlasy a jste hladce oholení, vaše dny nespoutaného rebela jsou pryč. Potom chcete jít do kina, přičemž jste přesvědčený fanda vesmírných bitev, ale nakonec skončíte na nějaké romantické blbárně. Chcete jít do hospody za kámošema, ale ona vás přinutí zůstat s ní doma a koukat na Ally McBealovou nebo jinou hovadinu. Chcete si koupit novou našlapanou počítačovou hru nebo nový našlapaný počítač, ale místo toho si ona vydupe nějaký šperk. Chcete přijmout výbornou pracovní nabídku někde daleko, ale radši kvůli ní zůstanete trčet, kde jste. A seznam pokračuje. Kvůli trvalému závazku zkrátka ztrácíte čas, přátele, příležitosti, peníze a mnoho dalšího, co sami opravdu chcete využít, protože už nejste svobodný člověk.

 

Nerozházené bohatství

Zdroj: tobeanenterpreneur.comPodívejme se trochu blíž třeba na tu finanční stránku. Vaše partnerka bude samozřejmě první, kdo prohlásí, že s vámi není kvůli penězům. A kdo ví, třeba to opravdu myslí upřímně. To je ovšem jedno, stejně vás spoustu peněz stojí, dokonce mnohem víc, než kolik by stála občasná prostitutka. Kvůli partnerce totiž nutně vyhazujete spoustu prostředků na prakticky vzato zbytečnosti, a to vyloženě pravidelně. V první řadě to jsou dárky, které se od vás tak nějak očekávají, čím dražší tím lepší. Pak tu máme květiny, čokolády, pozvání na jídlo, pozvání na různá místa, zkrášlovací náčiní a procedury (jak pro ni, tak pro vás kvůli ní), oblečení (opět viz předchozí připomínka), podpora jejích koníčků a zájmů, a tak dále a tak podobně. Je to pořád něco, sem tam pár korun, sem tam půl jmění, a věřte mi, ono se to časem nastřádá. Když nemáte takový trvalý závazek, všechny vaše finance slouží jen a jen vašim potřebám. Můžete si něco našetřit nebo můžete vesele rozhazovat, je to jen na vás, a nemusíte platit žádnou daň jednoduše z toho, že někoho "máte". Jako svobodný člověk budete mnohem bohatší.

 

Zapomenutá zábava

Zdroj: tundrasolutions.comPeníze s tímhle bodem přirozeně také souvisí, ale jde ještě o něco jiného. I vaše zábava se bude velmi lišit, pokud budete svobodní nebo zadaní. Jako zadaní jste totiž nuceni omezit způsoby, jakými se běžně bavíte, na takové, které s vámi buďto může vaše "lepší polovička" sdílet, nebo které je alespoň ochotná tolerovat. V tom bude samozřejmě určitý rozptyl podle toho, jaká je vaše partnerka osobnost, ale dá se s matematickou jistotou tvrdit, že množina povolených zábav bude bez partnerky o dost větší, než s ní. Partnerka se totiž bude snažit uzurpovat si váš čas, vaše peníze a vaši pozornost. Zábavy, které byste chtěli podnikat, ale které jsou s tímhle v konfliktu, vám proto budou zakázány. Zkrátka žádné mnohahodinové hraní počítačových her, žádné chlastání s kamarády po nocích, žádné hrabání se v motorce, žádný pravidelný fotbálek, žádné společné sledování chlapských filmů... Myslím, že touhle dobou už byste v tom měli být schopní vidět ten vzorec. Navíc budete nuceni "bavit se" mnoha novými způsoby, které vás sice bavit nebudou ani trochu, ale které baví vaši partnerku, a proto si je budete muset protrpět, aby na vás nebyla uražená. A jestli si myslíte, že vás vaše partnerka nezačne postupem času nudit i v těch lepších momentech společného života, pak hodně štěstí. Budete ho potřebovat.

 

Holky bez hranic

Zdroj: redstatebluestate.mlblogs.comBýt sám ale rozhodně neznamená být asexuální. Mít pravidelně nějaké techtle mechtle s nějakou hezkou holkou ale můžete i bez toho, abyste si z ní hned udělali vašeho velitele. Klíčové slovo je závazek, co od vás holka očekává. Mít sex by mělo být hodnotou už samo o sobě, když to dnes díky antikoncepci vůbec nemusí vést k početí dítěte. Tradiční představa, kdy ženská má potřebu chlapa k sobě připoutat a zavázat si ho, je postavená právě na tom starém způsobu života, kdy dítěti se nedalo vyhnout, a tak se chlap holt musel přimět k tomu, aby se postaral. Pokud se ale zaměříte na holky, který se zatím neplánujou usadit a mít děti, měli byste být schopní najít mezi nima takový, který prostě baví sex. Jen se na ně nesmíte hnedka upínat. Svoboda totiž vyžaduje taky samostatnost, aby se dala dělat pořádně. A ještě něco je důležité chápat, čím víc holek vyzkoušíte, aniž byste si je hned brali, tím větší budou vaše šance, že během vašeho života narazíte na tu jednu, která opravdu bude vaší spřízněnou duší. Vzít si prvního člověka, který o vás má zájem, je skoro zaručeným receptem na rozvod. A dobře jim tak, těm kteří si berou někoho ze zoufalství nebo z pragmatismu, a ne z opravdové lásky. Jak ostatně praví staré zenové moudro (a zen je celý o svobodě a nelhání si), abyste mohli s někým úspěšně splynout, musíte se nejdřív oba stát celými lidmi. A taky je potřeba pochopit, že samota se nerovná osamělosti, pokud je plná vaší přítomnosti. Když jste sami sebou, nikoho jiného nepotřebujete k tomu, abyste byli šťastní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies