Grilovaný chřest s parmezánem
Budete potřebovat několik výhonků chřestu, olivový olej, ocet balsamico a parmezán. Zvládnete to levou zadní, o nic složitého totižnejde.
Chřest omyjeme, odstraníme z něj dřevnaté konce a vložíme do misky. Zalijeme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme gril. Chřest na mírném plamenu pomalu opečeme. Hotový chřest servírujeme s pár kapkami balsamicového octa a hoblinkami parmezánu.
Grilovaný lilek s česnekem
Tento mls bude vonět po česneku, takže by mohl chutnat i pánům. Připravte si lilek, olivový olej, grilovací koření, česnek a sůl.
Lilek oloupeme, nakrájíme na přibližně jeden centimetr silná kolečka a položíme na utěrku, kde je chvíli necháme, aby ze sebe „vypotily" přebytečnou vodu. Poté kolečka lilku vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z olivového oleje a trochy grilovacího koření. Vložíme do lednice a necháme chvíli odležet. Poté vložíme na gril a pomalu opékáme z obou stran. Hotové lilky potíráme krátce před podáváním česnekem.
Přece jen to chce maso
Pokud si grilováníé bez masa prostě neumíte představit, zkuste na gril místo pěkně prorostlé krkovice hodit třeba lososa nebo pstruha, grilované ryby jsou opravdovou delikatesou. Ohromíte také grilovaným ovocem. Říkáte si "Aspoň kousek kuřete!" Proč ne, vezměte přípravu oběda do svých rukou a připravte kuře na paprice, pěkně na grilu.
Diskuze