Samuraj.cz

Poweriser – skokanem snadno a rychle

del.infe del.infe

Už vám někdo řekl, ať skočíte na nákup? Proč to neučinit ve skutečnosti? Maxipes Fík z vás sice nebude, ale mít jeden krok delší než metr, to už se oplatí! Poweriser obuty, takže kde je ten plot, který mě dělí od mé lásky?

Poweriser - kde už jsem to viděl?

Emailem dnes dostanete videa s řadou opravdu netradičních věcí. Stejně tak byl na jednom českém serveru zveřejněn filmeček muže skákajícího na Poweriserech. Nejčastější otázkou lidí v diskuzi pak bylo: „Co to je?” A hned na druhém místě taktéž populární: „Kde to můžu sehnat?”

Poweriser – skoky na pružinách

Tato zařízení by se dala popsat jako pružinové chůdy. Jde o návleky na obuté nohy, které vám umožní běžet rychlostí i více než 30 km/h a vyskočit až do výšky 1,5 metru. Jeden váš krok tak bude někdy i přes metr a půl dlouhý!

Poweriser – americký vynález

Originální patent drží Alexandr Bock a je ze dne 13. dubna 2004. Powerisers se vyrábí v Koreji. Existuje několik základních modelů, které se odlišují hlavně podle váhy. Jinak řečeno, pokud vážíte přes 90 kg, raději bych na Powerisers nestoupal. Oba páry váží kolem 8 kg a rozměry se pohybují přibližně v hodnotách 90 x 29 x 38 cm.

 

Poweriser – jediná značka na trhu?

V dnešní době má téměř každé zařízení svou konkurenci či alespoň levnější kopii a stejně tak existují Flying Jumpers, Power Skip, Street Jumpers a Velocity Stilts. Rozdíly jsou většinou jen a jen v použité pružině a ceně. Pokud ovšem budete toto zařízení hledat, použil bych originální název.

 

 

Poweriser a efektivní běh

 

Poweriser, efektivní běh a srovnání člověka s myší

Pokud vám lidé při běhu připomínají funící medvědy a myslíte, že jsme hodně pozadu, tak se nejdříve podívejte na myši. Vědci vyzkoumali, že myš běhá s efektivností okolo pouhých tří procent! Proto také stále vypadá, jako by jenom hledala potravu. Člověk běhá s efektivností až 50 %. Čemu za to vděčíme? Šlachám a speciální vlastnosti našeho organismu, kterou bychom mohli nazvat energetickou pamětí.

Poweriser, efektivní běh a využití správné energie

Prakticky jde o to, že při každém odrazu od povrchu si naše šlachy a úpony v nohou, hlavně achillova šlacha a ty v oblasti kolene, zapamatují určité procento energie, kterou vydaly a tu dokáží efektivně využít při dalším odrazu. Takže čím vytrénovanější máme ne svaly, ale šlachy, tím efektivnějí a s menší námahou můžeme běžet. S letními sporty se dají báječně spalovat kalorie! Samozřejmě to platí za použití správné běžecké techniky.

Poweriser – jak tedy funguje?

Klíčem ke všemu je speciální pružina. Zapomeňte na elektroniku, baterie nebudete potřebovat. Stačí chytnout balanc, odrazit se a stlačená pružina vás vymrští o něco více. A zase více. A zase. Pamatujete skákací tyč - pogo? Nebo obyčejnou trampolínu? A co srovnání myši a člověka?! Vše za vás vykoná gravitační síla a Poweriser nahradí vaše přirozené šlachy, čímž z vás udělá Flashe během jednoho dne…

 

Poweriser a koupě – kde a za kolik?

V naší republice se velmi špatně shání, ale jak se říká, kdo hledá, najde. A začněte šetřit. Cena se pohybuje kolem patnácti tisíc.

 

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.