Pleš nebo vlasy - pro mnohé existenční otázka

Maskovat nebo rovnou oholit? Jakmile začne kštice řídnout, psychika je v ohrožení. Víme, co s tím, aniž by vaše mužnost utrpěla!

Fotografie zachycující křičícího muže s překříženými rucemi

Sbohem, mé vlasy

S našimi hlavami je to čím dál tím horší. Spousta Čechů začíná ztrácet vlasový porost už před třicítkou. Na trhu je sice spousta přípravků zabraňujících vypadávání vlasů – zázrak od nich ale čekat nemůžete. Ty nejlepší vám zpomalí vypadávání o jeden, maximálně dva roky, nakonec ale stejně budete plešatí.

Jak lze tedy s plešatostí účinně bojovat? Odborníci doporučují stokrát omílaný zdravý životní styl, pokud máte ale předčasnou plešatost zakódovanou v genech, nepomůže vám, ani kdybyste se do prodejny zdravé výživy nastěhovali. Jak budete za pár let vypadat, napoví otcovy fotografie z mladí. Odráželo se mu od holé lebky světlo již ve dvaceti? Patrně vás čeká totéž.

Než ale hromadné vypadávání vlasů všemožně maskovat, je lepší chodit ostříhaný na krátko nebo hlavu oholit úplně. Doba přehazovaček je dávno pryč - vždyť působí směšně a ještě více na holý ostrůvek uprostřed hlavy upozorňují. Naopak krátký sestřih je "in" a holá lebka dávno není ničím, za co byste se měli stydět. Navíc má spoustu výhod!

Body pro holou lebku

1. Odpadává nutnost se o vlasy starat.

2. Ušetříte za kadeřníka.

3. V létě se nebudete na hlavě tolik potit (pozor ale na sluneční paprsky – můžete se snadno spálit!).

4. To, co vám chybí nahoře, budete možná chtít vykompenzovat jinde. Plešatí muži bývají úspěšní v kariéře i v lásce – snaží se totiž mnohem více než vlasatí frajírci!

Nové vlasy? Jde to!

Další únikovou variantou je transplantace vlasů. Provádí se tak, že vám ze zbývajícího porostu odeberou vlasové kořínky i s malými kousky kůže a ty pak přenesou na holé části hlavy. Růst vám začnou zcela nové a přitom vzhledově stejné vlasy, které již nevypadávají. Transplantaci doporučujeme zejména mužům jemnějšího vzezření – „koleno“ přeci jen více sluší pořádným chlapákům.

Body pro transplantované vlasy

1. Budete vypadat mladší.

2. Zvedne se vám sebevědomí.

3. Opět pocítíte to, čemu se říká „vítr ve vlasech“!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies