Piráti z Karibiku 2 - Truhla mrtvého muže

V době, kdy filmaři mají nouzi o náměty a druhé, třetí ba i několikáté pokračování osvědčeného tématu pravidelně klepe na dveře multiplexů a kin, je dvojka Pirátů z Karibiku naprosto očekáváným tahem.

Herec Johny Depp ve filmu Piráti z Karibiku 2

Piráti z Karibiku 2 - jak načasovat trhák

První díl Pirátů z Karibiku, Prokletí černé perly, vznikl v roce 2003 a zřejmě se svým zaměřením, obsazením a načasováním, nemohl lépe trefit do momentální situace ve filmovém světě.

Dobrodružný a napínavý film, kterému nechybí akce, trochu kostlivců pro vyděšení a především vtip (i když milovník anglického suchého humoru asi plakal v koutku), už v kinech dlouho nebyl.

Piráti z Karibiku 2 - film dělají hvězdy

A především se opravdu vyvedl výběr hlavních představitelů Pirátů z Karibiku. Kráska Keira Knightley přilákala mužskou část publika, Orlando Bloom, který v té době zaznamenal svůj raketový průnik mezi herecké celebrity, přitáhl ženy a dívky a Johnny Depp ten zbytek a ještě někoho navíc.

Piráti z Karibiku - další „podivná” role Johnnyho Deppa

Je to totiž především Depp, kdo Piráty z Karibiku koření svým hereckým výkonem. Určit, čemu nejvíce se podobá jeho Jack Sparrow, je totiž úkol hodný detektiva, protože Deppova role kolísá někde mezi romantickým hrdinou a sjetým bezdomovcem. Ale v obou polohách mu to jde překvapivě výborně.

Piráti z Karibiku - co uvařit pro dvojku

Zadání pro druhý díl Pirátů z Karibiku bylo zřejmě průzračně jasné. Vytvořit variaci na původní film, pokud možno se příliš neopakovat, moc neevokovat jiné podobně zaměřené filmy (nejvíce se skloňuje třeba Indiana Jones) a udělat vše rychlejší, bombastičtější, romantičtější, děsivější, efektnější a ještě na první pohled přitažlivější a zábavnější.

Piráti z Karibiku 2 jsou především velkolepá zábava

Povedlo se, tedy na ten první pohled určitě. Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže je opravdová podívaná v hollywoodském duchu, které nechybí žádná dobrodružná proprieta, která nám však kromě těch pár šermovaček a nějakých těch zmutovaných postav má přinést jediné - relax a vypnutí mozku.

Třetí díl Pirátů z Karibiku už se chystá

A taky přináší takový konec, aby příští rok mohl Jack Sparrow vyplout na další nebezpečnou misi. V té letošní se musel osvobodit od úpisu, na kterém svou vlastní krví stvrdil večné služby kapitánovi lodi Bludný Holanďan Daveyi Jonesovi. A tento muž s chobotnicí místo tváře Jackovi duši jen tak nenechá.

Piráti z Karibiku inspirováni Matrixem

Trojka Pirátů z Karibiku se točila paralelně s letošním pokračováním (po vzoru Matrixu) a už teď tedy její tvůrcí vědí, jak a kam se pootočí kurs celé této vypečené plavby.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies