Peugeot SR1 přichází s novou image

Dnes se podíváme pod kapotu novince, jenž se má být oficiálně představena na ženevském autosalónu. Přečtěte si více o Peugeotu SR1. Samozřejmostí je také bohatá fotogalerie.

Peugeot SR1 a jeho přední pohled

Peugeot SR1 a jeho vzhled ala Aston Martin

Novinka, kterou chce automobilka Peugeot upoutat své stávající i nové zákazníky, nese označení SR1. Zdá se Vám, že už jste podobný vůz někde viděli? Je to možné, nový Peugeot SR1 je vzhledem velmi podobný svému konkurentovi Aston Martin V8 Vantage. Čím překvapí? Již zmíněným sportovním vzhledem, jemuž dominuje karbonová karoserie (vůz je určen maximálně pro 3 cestující) a použitím moderních ekologických technologií (přesněji technologie HYbrid4).

Roadster s hybridním pohonem

Pod kapotou tohoto krasavce nalezneme technologii HYbrid4 - přesněji tedy v přední části vozu  přeplňovaný motor 1,6 l o výkonu 218 koní (160 kW), v zadní částí vozu pak elektromotor o výkonu 95 koní (70 kW). Celkový výkon nového Peugeotu SR1 činní 313 koní.

Pro zajímavost:

Technologie HYbrid4 se má v sériovém autě poprvé objevit v roce 2011, přesněji v modelu 3008. U tohoto vozu je také příjemnou změnou to, že se v zatáčce natáčejí všechna 4 kola zároveň.

Výkon je na 20-ti palcová kola o rozměru 255/40 přenášen elektronicky kontrolovanou manuální převodovku o šesti stupních. Z 0 na 100 km/h zrychlí nový Peugeot SR1 za 4,7 sekundy.

Kombinovaná spotřeba paliva by se dle údajů výrobce měla pohybovat okolo 4,9 litru benzinu na 100 kilometrů. Ve voze je umístěna palivová nádrž o objemu 50 litrů.

Sériový vůz? Rozhodně ne!

Je jasné, že tento hybridní roadster se nebude vyrábět sériově, což je možná škoda.  Oficiálně bude Peugeot SR1 představen na autosalónu v Ženevě. Nechme se tedy překvapit, jakou cenu si za něj bude jeho výrobce účtovat.

Shlédněte bohatou fotogalerii nového Peugeotu SR1, kterou naleznete pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies