Ostrava žije Colours

Léto je již v plném proudu, sluníčko hřeje na maximum, všichni děkujeme za klimatizace a z práce spěcháme domů. K létu kromě válení se u vody, popíjení osvěžujícího pivečka a pozorování lehce oděných slečen patří samozřejmě také festivaly. Jedním z nejlepších letních festivalů je bezesporu COLOURS OF OSTRAVA, který je již v plném proudu.  

Osvětlené pódium Colours of Ostrava v podvečer

Luxusní nálada a hvězdy hudební scény provází i letošní ročník tohoto festivalu, který od roku 2012 probíhá v oblasti Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Předchozí ročníky, které odstartovaly v roce 2002 byly pořádány na Černé louce a Slezskoostravském hradě. 

Každoroční festival COLOURS již přivezl do Ostravy řadu hvězd, např. Grinderman, Robert Plant, ZAZ, Alanis Morissette, Cranberries, Sinéad O´Connor, Bobby McFerrin, Mariza, Salif Keita, Jamie Cullum, Janelle Monáe, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons, Jan Garbarek, Gipsy Kings, Kronos Quartet, Michael Nyman nebo Animal Collective, tak i kvalitní jména z oblasti jazzu, world music, rocku, popu i alternativy. Festival nabízí také bohatý doprovodný program - divadla, workshopy, diskuse, filmy a další.

Festival Colours of Ostrava získal nejedno ocenění, mezi které patří například Anděl za Hudební událost roku 2005 a 2006, ocenění za nejlepší hudební akci roku 2004, 2005 a 2006 v anketě ALMA (Akropolis Live Music Awards).

Vzhledem k opravdu vysokým letním teplotám, které festival doprovází, připravili pořadatelé pro účasntíky opravdové osvěžení. Letošní ročník festivalu Colours je vybaven speciálními bránami s vodními tryskami, jež vytvářejí jemnou vodní mlhu. V Česku se jedná o velmi netradiční řešení, které je však naprostou samozřejmostí například v Los Angeles. Doposud se pro osvěžení při teplotních rekordech využívali hasiči, kteří s chutí "sprchovali" účastníky různých festivalů požární hadicí. Ostravské vodárny a kanalizace, které toto překvapení sponzorují, nezapomněly ani na nutnost dodržování pitného režimu. Kromě speciálních bran se tedy můžete těšit na speciální vodobar, který je napojen na vodovodní řád. Čistá voda v ideální teplotě s patřičným servisem je v tomto počasí opravdový komfort, nemyslíte?

Největší nápor je očekáván v sobotu, která je opravdu plná hudebních hvězd i úžasného doprovodného programu. Těšit se můžete na Roberta Planta, Bastille, Dana Bártu, Báru Hrzánovou a spoustu dalších úžasných umělců. 

Přestože začátek festivalu byl zprávou o stavu Michala Hrůzy po návštěvě Stodolní ulice poněkud smutnější než se očekávalo, na jeho průběh to nemělo žádný dopad. Takže už to dneska v práci odpískejte a utíkejte se pořádně pobavit!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies