Osobitá Alanis Morissette

Kanadsko-americká zpěvačka, textařka, skladatelka, hudební producentka a příležitostně také herečka sklidila již za svůj život mnoho významných ocenění. Přečtěte si více o svérázné Alanis Morissette, která nedávno šokovala své fanoušky svou zpovědí.

Alanis Morissette

Ze života Alanis Morissette

Alanis Morissette (celým jménem Alanis Nadine Morissette) se narodila 1. června 1974 v Ottawě a Ontariu. Jejím otcem je francouz Alan Richard Morissette a matka maďarka Georgia Feuerstein. Má staršího bratra Chada a bratra dvojče - Wada, který je starší o 12 minut. Od 6 let hrála Alanis na klavír, v 10-ti letech napsala svoji první píseň „Fate Stay With Me".

Pro zajímavost:

Během studia na střední škole vystupovala s několika méně známými hudebními skupinami. V roce 1988 Alanis vyhrála americkou soutěž Star Search a podepsala nahrávací smlouvu s MCA Publishing. Ve spolupráci s MCA Publishing vydala dvě taneční alba Alanis (1991) a Now Is the Time (1992).

Počátky hvězdné kariéry

Na mezinárodní scéně debutovala Alanis v roce 1995 s rockovým albem Jagged Little Pill. Tohoto alba se prodalo přes 30 milionů kusů, stalo se tak nejprodávanějším albem od ženské interpretky v historii. Následovaly alba Supposed Former Infatuation Junkie (1998), Alanis Unplugged (1999), Under Rug Swept (2002), Feast on Scraps (2002), So-Called Chaos (2004), Jagged Little Pill Acoustic (2005), The Collection (2005) a Flavors of Entanglement (2008). Po turné se Alanis rozhodla odjet na několik měsíců do Indie a začala se věnovat józe.

8. března 2008 v Torontu byla Alanis ve svých 33 letech uvedena do kanadské síně slávy (Canadian Music Industry Hall of Fame) a byla oceněna cenou za celoživotní dílo.

Jeden úspěch za druhým

V roce 1996 získala Alanis 6 ocenění Juno: za album roku, singl roku, nejlepší rokové album, zpěvačka roku, skladatelka roku a 4 ocenění Grammy za nejlepší rockovou píseň („You oughta Know"), nejlepší rockové album, album roku a nejlepší zpěvačka. V roce 1997 vyhrála cenu Grammy, za nejlepší píseň roku („Ironic") a v roce 1998 za nejlepší hudební video.

Alanis Morissete - nejen úspěšná zpěvačka...

Alanis Morissette je nejen veleúspěšná zpěvačka a textařka, ale také skladatelka a hudební producentka. Příležitostně účinkuje také jako herečka. Ztvárnila například hlavní roli ve filmové adaptaci románu Philipa K. Dicka - Radio Free Albemuth. Zde ztvárnila roli Sylvie, která se zázračné vyléčila z rakoviny. Jako herečka se objevila také po boku Bena Afflecka nebo Matta Damona ve filmu Dogma (1999). Spolu s Robbie Williamsem, Mickem Hucknallem nebo Sheryl Crow zavzpomínala ve snímku De-Lovely (2004) na legendárního skladatele Cola Portera, objevila se i v populárním americkém seriálu Sex ve městě.

Alanisino šokující přiznání - znásilnění a lesbický sex!

Alanis Morissette má pověst osobité moderní písničkářky, autorky jedinečných "kytarovek" a také svérázné "mistryně ironie". Nedávno Alanis šokovala své fanoušky přiznáním, že v dětství byla opakovaně znásilněna a trpěla anorexií a následně bulimií. Také promluvila o svých zkušenostech s drogami a lesbickým sexem.

Ze soukromí Alanis Morissete

Alanis Morissete žila dlouhou dobu s hercem Ryanem Reynoldsem, se kterým byla také zasnoubená. Ze svatby nakonec sešlo a hvězdný pár se rozešel. Poté se tato sexy kráska objevovala po boku právníka pro ekologická práva - Toma Ballanca. Ale i tento vztah nakonec skončil rozchodem. 22. května 2010 se Alanis vdala za svého přítele Mario Treadwaye.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies