Oddělené ložnice nejsou pro každého

Jsou páry, které na to nikdy nepřistoupí. Ať už z toho důvodu, že nevědí, jak to svému partnerovi navrhnout, nebo kvůli strachu ze zničení jejich pevného vztahu.

Oddělené ložnice nejsou pro každého

 

Najdou se ale i takoví, kterým to žádný problém nedělá. Ba co víc. Dokonce jsou mnohdy i spokojenější. Tak jak to tedy je? Jsou oddělené ložnice symbolem partnerské krize nebo jde o rozumné řešení, díky kterému budete oba spokojenější?

 

Kdy je oddělení ložnic přijatelným řešením a kdy už svědčí o partnerské krizi?

 

Pokud společně usínáte v jedné posteli, váš vztah podle všeho funguje tak, jak má. Když se dozvíte, že váš kamarád spí v jiné ložnici než jeho partnerka, co vás napadne jako první? Pravděpodobně asi to, že mají nějakou krizi a že jim to už neklape tak, jako dřív.

 

Možná pak budete i více vděčný za to, že vy máte s partnerkou mnohem lepší vztah. Ale co když se mýlíte? Nemyslete na ostatní a na to, jak pochopí vaše soužití, když budete spát každý zvlášť. Myslete jen na potřeby své a vaší partnerky. Promluvte si o tom a možná pak zjistíte, že pro vás bude oddělení ložnic ideálním řešením.

 

Někteří by mohli oponovat, že pro dobro vztahu by se mělo spát jen v jedné ložnici. Vztahu také prospěje, když budete chodit spát ve stejnou hodinu, protože je to takový partnerský rituál, díky kterému se váš vztah stmelí. Můžete si tak užívat ty nádherné okamžiky, které jsou pro vztah zásadní. Občas se ale může stát, že ještě nejste unavený a vaše partnerka “vytuhne” už v 9 večer. Nic se prostě nemá přehánět.

 

Jaké jsou výhody oddělených ložnic?

 

  • Když budete spát každý v jiném pokoji, zvýší se kvalita vašeho spánku.
  • Vyhnete se zvukům, kvůli kterým nemůžete spát. Někdo chrápe, skřípe zuby, mlaská a dokonce může i mlátit kolem sebe rukama či nohama. 
  • Máte čas jen pro sebe. Před usnutím si můžete číst, dívat se na televizi, regulovat teplotu v místnosti dle svých potřeb a přání.
  • V některých případech se může opět zvýšit vaše touha po sexu.

 

Oddělené ložnice se ale mohou na vašem vztahu podepsat i negativním způsobem

 

  • Vaše okolí vás bude vidět jako dva “exoty”.
  • V případě hádek se připravujete i o možnost, aby se vaše neshody uhladily v ložnici.
  • Existuje určité riziko, že postupem času se již za účelem sexu přestanete navštěvovat.
  • Míra komunikace s partnerkou se sníží.
  • A jestli rádi spíte s partnerkou v objetí, tady ta možnost nepřichází v úvahu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nespoutaný Sébastien Chabal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies