Ochraňte si svůj notebook před zloději (nejen dat)!

Ztráta notebooku se všemi důležitými osobními složkami je velmi nepříjemnou záležitostí. Dá se předejít krádeži notebooku? Ano, dá! V dnešním článku, vám poradíme jak.

Fotografie muže s knírem a brýlemi

Útoky internetových virů jsou na denním pořádku, co dělat, když jim váš notebook podlehne?

Napadený notebook je nutné co nejdříve odpojit od počítačové sítě, aby se zamezilo dalšímu šíření škodlivého softwaru na ostatní počítače v síti. Mimo ochrany ostatních počítačů je odpojení nezbytné i pro úspěšné odvirování notebooku (u neodpojeného notebooku se snadno může stát, že během odstraňování jednoho viru, je notebook napaden dalším nebezpečným virem. Potřebné nástroje a aktualizace si zálohujte například na CD, DVD a nebo flash disk.

Pokud chcete předejít těmto zdlouhavým nepříjemnostem, je zapotřebí vhodný typ ochrany notebooku. Naše rady vám zajisté přijdou vhod.

Legálně zakoupený antivirový program je základ ochrany vašeho notebooku!

Základem ochrany vašeho notebooku před nebezpečnými viry z internetu, by měla být pravidelná aktualizace antivirového programu, který jste si legálně zakoupili (antivirové programy, které se dají volně stáhnout z internetu, nejsou příliš dobrou volbou – a to ani nemluvíme o jejich neúplnosti, která akorát nahrává počítačovým hakerům, kteří se pak mohou vesele probírat ve vašich osobních složkách).

Zloději budou mít smůlu - program Retriever přichází na scénu!

Softwarová společnost Front Door Software Corporation vytvořila zcela unikátní program, který dokáže na zloděje při krádeži notebooku upozornit hlasitým křikem. Speciální hlasový výstup může majitel notebooku kdykoliv aktivovat prostřednictvím mobilního telefonu. Program Retriever dokáže také monitorovat, připojení ukradeného počítače k internetu - podle získaných dat je policie schopna ukradený stroj vystopovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Kouzlo a bída cirkusů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies