Nové Audi A8 třetí generace!

Představujeme Vám nejnovější verzi oblíbené luxusní limuzíny Audi A8. Čím nás překvapí? Dravostí, luxusem, kvalitou a nebo snad cenou? Více se dozvíte ve článku.

Audi A8 při své prezentaci v terénu

Představujeme Vám třetí generaci Audi A8!

Audi A8 nejnovější generace (v pořadí již třetí) je postavena na prostorovém hliníkovém rámu ASF se vzduchovým odpružením, čím se hmotnost vozu snížila na polovinu. Tento krasavec v provedení sedan, se může pochlubit délkou 5140 mm, šířkou 1950 mm, výškou 1460 mm a rozvorem 2990 mm. Již na první pohled z vozu číší luxus, elegance a kvalitně odvedená práce. Světla prošla kompletní inovací, dodávají tomuto vozu nezaměnitelný vzhled nejen ve dne, ale i v noci. A to jsme teprve na začátku...

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou nového Audi A8 nalezneme jeden ze dvou výrobcem nabízených osmiválcových motorů - buď zážehovou jednotku 4,2 FSI (273 kW, 445 Nm) a nebo osmiválcový turbodiesel 4,2 TDI (258 kW, 800 Nm). Časem by měla být nabídka motorů doplněna o vznětový šestiválec 3,0 TDI (150, 184 kW) s průměrnou spotřebou 6 litrů na 100 kilometrů.

Oproti předchozím verzím tedy došlo ke zvýšení výkonu a točivého momentu. Spotřeba se snížila o 13 - 22 %. U všech verzí nalezneme osmistupňovou samočinnou převodovku Tiptronic. Sériový pohon všech kol quattro, lze na přání nahradit sportovním diferenciálem.

Interiér příjemně překvapil

Interiér pošel oproti původním verzím přestavbou. Na první pohled zaujme velmi kvalitní zpracování a dokonalé osvětlení celého interiéru. Luxusní jsou také elektricky nastavitelná zadní sedadla. Většina ovladačů se přesunula z přístrojové desky na středovou konzoli.

Nalezneme zde také ovládací systém MMI (Multi Media Interface), který může být vybaven touchpadem, zadávat cíl navigaci tak lze jednoduše psaním písmen. Navigace předem sleduje průběh trasy a poskytuje informace řídicím jednotkám samočinné převodovky, světlometů a adaptivního tempomatu Stop&Go.

Novinkou je asistent nočního vidění s označováním rozpoznaných chodců a bezpečnostní systém Audi pre sense (pro odvrácení nehody, resp. minimalizaci jejích následků). V průběhu roku 2010 v nové Audi A8 nalezneme také ukazatel nejvyšší povolené rychlosti.

Milovníky kvalitní hudby potěší audiosystém Bang & Olufsen, zesilovač s výkonem přes 1400 W rozproudí do pohybu celkově 19 reproduktorů.

Nová Audi A8 bude v prodeji již na jaře

Audi A8 třetí generace, která byla široké veřejnosti stylově představena 30. listopadu 2009 v Miami, se objeví u českých prodejců na jaře roku 2010. Cenu prozatím výrobce nezveřejnil. Nechme se tedy překvapit.

První oficiální fotografie nové Audi A8 nové generace naleznete v naší fotogalerii!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Mila Kunis dobývá Hollywood
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies