Netbooky na šlapací pohon

Netbooky na šlapací pohon jsou horkou novinkou ve světě bez dostatečného rozvodu elektrické energie. Pojďte se podívat, jak fungují a jestli je možné s nimi normálně pracovat.

 

Netbook na šlapací pohon

Návrat do minulosti? Nikoliv!

V kapitalistických zemích se tato zpráva rozšířila jako vtip, kterému je třeba se zasmát. Pro rozvojové země je však tento vynález neuvěřitelnou pomůckou pro všechny, kteří mají dostatek financí na pořízení levného netbooku, ale nemají možnost jej zapojit do elektrické sítě.

Rozvod elektrické energie totiž nedosahuje na některé oblasti, a proto se tvůrci tohoto projektu snaží každému dopřát alespoň kousek technologie, která je součástí běžného života v ostatních vyvinutých zemích. Výdrž baterie v netbooku se většinou pohybuje kolem 5-ti hodin. Je to dáno tím, že má mnohem nižší spotřebu, nežli notebooky.

Netbook je v porovnání s klasickými notebooky výrazně pomalejší, nezvládne tolik aplikací najednou, je ale vhodný pro ty, kteří si vystačí s pouhým brouzdáním po síti nebo jej používají pro psaní textových dokumentů. Mini notebook zvládne ale i další aplikace, kterých využíváme v každodenním životě.

Zakoupit ho můžete dokonce už s novým operačním systémem Windows 7. Ten má několik samostatných částí, z nichž je každá určena pro jiné uživatele. Windows 7 Starter pro netbooky není možné zakoupit samostatně, pořídíte ho pouze s netbookem, jenž má licenci OEM. Starter vám zrychlí jednotlivé aplikace, garantuje kratší čekání a méně potíží s připojením k internetu.

Jako v 19.století...

Možná jste již spatřili nějaký dokument o tehdejších vynálezcích, kteří se zabývali výzkumem elektrické energie. První pokusy o rozsvícení žárovky se praktikovaly pomocí šlapacího kola. A na stejném principu funguje i dnešní pohon pro netbooky. Základnu tvoří jakýsi podstavec, vybavený ozubeným kolem a nepostradatelnými pedály, stejně jako u běžného jízdního kola. Pravidelným šlapáním se pak napájí netbook a dobíjí baterie. Šlapací pohon pro netbooky je stále ještě ve vývoji a není tedy jasné, kdy a kde se objeví na trhu. Tvůrci neoznámili ani jeho předběžnou cenu. Vás to však nemusí trápit, vy jen vytáhnete kabel a zapojíte do zástrčky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies