Samuraj.cz

Nelly Furtado - rozpálí vás nejen hudbou

Lukáš Kamp

Nelly Furtado má nepřehlédnutelné charisma! Víte, že kanadská zpěvačka Nelly Furtado původně začínala s rapem? Proč je její hudba tak různorodá? A jak je to s její sexuální orientací?

Hudební začátky Nelly Furtado Diskografie Nelly Furtado

2006 Loose
2003 Powerless (Say What You Want)
2003 Folklore
2001 Turn Of The Light
2000 Whoa, Nelly!

 

2006 Loose - úspěšné singly Promiscuous, Say it right a All good things

Je to už sedm let, kdy Nelly Furtado vydala svoje první album Whoa, jejíž součástí byl i singl I´m like a bird. Za píseň získala dokonce Grammy! Další alba nebyla příliš úspěšná, ovšem albem Loose se obrátila celá její hudební kariéra. Nelly Furtado nenechala nic náhodě a svou bojovností zaútočila na přední hudební hvězdy současnosti. Konkurence v podobě Gwen Stefani a Shakiry, o kterých se v případě Nelly často hovoří, tak musí zabrat. Album Loose je totiž plné hitovek a hudba nabrala zcela odlišný směr.
Nelly Furtado se při vznikání alba obklopila skvělým týmem, v čele s producentem Timbalandem. Loose, točené v Miami, se řadí do první ligy současných alb, jde o současný zvuk a výborně laděnou produkci.

 

 

Inspirace Nelly Furtado

Jak sama Nelly říká, jde o to lidi hudbou okouzlit a nadchnout. Píseň musí být smyslná, chytlavá a musí vás rozpálit, což se Nelly ve většině singlů z alba Loose daří. Při skládání Nelly inspiruje to, co prožívá každý člověk. Od vášní až po bolest.

 

 

Nelly Furtado si v rytmech příliš nevybírá

Možná se vám vybaví název jednoho z úvodních singlů - Promiscuous. Nelly připouští, že být promiskuitní na ni sedí - ale pouze v hudebních stylech. V její hudbě se odráží soul, rap, r´n´b, folk, indické i latinské rytmy, ze kterých si vybírá to nejlepší.

 

 

Nelly Furtado prozradila lásku k ženám

Nelly Furtado má sice s dýdžejem Lil´Jazem dceru, ale při rozhovoru pro gay magazín GUS přiznala, že ji přitahují také ženy. Přisuzuje to čínské medicíně a myšlence, že lidé v sobě nesou mužskou i ženskou energii.
Zpěvačka Nelly Furtago, které v žilách koluje portugalská krev přiznává, že vztah se ženou je pro ni velmi smyslný. „Ženy jsou nádherné a sexy”, tvrdí zpěvačka.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.